Κατηγορίες
πολιτική

Θεοχαρόπουλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) για την διαπραγμάτευση: “Ζούμε το απόλυτο déjà vu”

theoxaropoulosΔήλωση με αφορμή την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για την Οικονομία που γίνεται αυτή την εποχή έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

“Η κυβέρνηση μέχρι τώρα χειρίζονταν με τακτικισμούς την δύσκολη οικονομική πορεία της χώρας. Τις τελευταίες μέρες κατέφυγε σε αυτό που ξέρει πολύ καλά όπως απέδειξε το περσινό καλοκαίρι. Επέστρεψε σε πολιτικές τυχοδιωκτισμού. Προχωρά για άλλη μια φορά σε πολιτική διαπραγμάτευση και αδειάζει ξανά τα αποθεματικά διαφόρων φορέων με αποτέλεσμα να στεγνώνει και η ιδιωτική οικονομία από την μη πληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να παρουσιάσει και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει σε εξυγιαντικές ρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής και οι ιδεολογικές εμμονές ορισμένων εταίρων έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση. Για αυτό τον λόγο προτείνονται συνεχώς υφεσιακά μέτρα και μέτρα υπερφολόγησης οδηγώντας την χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας.

Μέρες που έρχονται η κυβέρνηση οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε σκηνές Παθών, χωρίς όμως να φαίνεται και η Ανάσταση. Η χώρα το 2016 κινδυνεύει να περάσει τα ίδια με το καλοκαίρι του 2015.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει μάθει από τα λάθη της, αλλά επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια. Με θύματα δυστυχώς την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ζούμε το απόλυτο déjà vu.”