Κατηγορίες
βιομηχανία

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

vesiropoulos-vouli2Την αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου 2016, στους δικαιούχους πριν το Πάσχα, ζητούν 35 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην ερώτηση τους, οι Βουλευτές επισημαίνουν, ότι τα προνοιακά επιδόματα σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και ενδεχομένως να αποτελούν και τον μοναδικό πόρο που διαθέτουν.

Για αυτό πρέπει η κυβέρνηση να δείξει υπευθυνότητα και αυξημένα αντανακλαστικά, ώστε να αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Ημαθίας αναφέρει:

«Η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευαισθησία, σε αυτούς που πραγματικά την έχουν ανάγκη, πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα. Η κυβέρνηση, οφείλει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε το προνοιακό επίδομα του τελευταίου διμήνου να καταβληθεί στους δικαιούχους πριν το Πάσχα. Αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΘΕΜΑ: Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου – Απριλίου 2016

Τα άτομα με αναπηρία βιώνουν την καθημερινή ζωή με πολύ διαφορετικό τρόπο, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια με πείσμα, δύναμη και κόπο.

Η οικονομική κρίση πλήττει περισσότερο από κάθε άλλο συμπολίτη μας τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, δεδομένου του πρόσθετου κόστους που απαιτείται για την κάλυψη των καθημερινών ιδιαίτερων αναγκών τους.

Επειδή σε πολλές περιπτώσεις τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τα προνοιακά επιδόματα.

Επειδή για να γίνει εφικτή η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου 2016 πριν το Πάσχα πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να

ενεργήσουν ταχύτατα και μεθοδικά ώστε τα χρήματα να φτάσουν στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των Δήμων στον κατάλληλο χρόνο.

Επειδή αν η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί έως τις 22 Απριλίου ώστε από τη Μεγάλη Δευτέρα να ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων είναι βέβαιο ότι οι οικογένειες τους θα στερηθούν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε να προχωρήσετε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες επιτάχυνσης της διαδικασίας ώστε τα ποσά που αντιστοιχούν στα επιδόματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κλπ) του διμήνου Μαρτίου – Απριλίου 2016 να καταβληθούν στους δικαιούχους πριν το Πάσχα;