Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Βεσυρόπουλος στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ: “Οι υποσχέσεις για παροχές και αυξήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μετατράπηκαν σε άγρια υπερφορολόγηση”

vesyr10o synedrio ndΣτη δημιουργία ενός δίκαιου και σύγχρονου φορολογικού πλαισίου για τον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε, ο Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Συνεδρίου, στη συζήτηση που διοργάνωσε η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στην ομιλία του, κατέθεσε ρεαλιστικές προτάσεις, «ως βάση μιας Νέας Συμφωνίας Αλήθειας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δηλαδή μιας Συμφωνίας Αλήθειας, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του αγροτικού κόσμου, η οποία θα διαμορφωθεί και με την συμβολή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

Αναφερόμενος ο κ. Βεσυρόπουλος, στην κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις αλλαγές που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, υποστήριξε πως «οι προσδοκίες που καλλιέργησε στους αγρότες, δεν διαψεύστηκαν απλά. Κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Οι υποσχέσεις για παροχές και αυξήσεις, μετατράπηκαν σε άγρια υπερφορολόγηση. Την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, που εμείς είχαμε μειώσει κατά 30% και θα την καταργούσαμε στο τέλος του 2016, τη μετατρέπουν σε μόνιμο φόρο, υπερδιπλασιάζοντας και τριπλασιάζοντας τους φορολογικούς συντελεστές για την εισφορά αλληλεγγύης. Ζητούν από τους αγρότες να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, που σε συνδυασμό με τις άλλες φορολογικές και μη επιβαρύνσεις, τους οδηγούν σε πλήρες και απόλυτο αδιέξοδο. Η επιβολή και η αύξηση έμμεσων φόρων, πλήττει κατά κύριο λόγο τα χαμηλά αγροτικά εισοδήματα, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Μια απόφαση που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Όπως την υπογραφή του κ. Τσίπρα θα φέρνει για πάντα και η κατάργηση του ΟΓΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, αναλύοντας τις ρεαλιστικές προτάσεις που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, για τη φορολογική πολιτική των αγροτών, ανέφερε ότι η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολογική πολιτική, αποτυπώνεται στη φράση «μικρότερο κράτος, λιγότερες δαπάνες, λιγότεροι φόροι».