Κατηγορίες
αγορά Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Ημαθία

Τριήμερο για το ροδάκινο στην Ημαθία στα τέλη Μαΐου

RodakinaΤριήμερο για το κατεξοχήν ημαθιώτικο προϊόν, για το ροδάκινο, θα διοργανώσει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας στο τέλος Μαΐου (27-29 του μήνα).

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν διεθνές συνέδριο με θέμα το ροδάκινο (27 και 28 Μαΐου), εκδήλωση για τα παιδιά (28 Μαΐου) και εκδήλωση γαστρονομίας (29 Μαΐου).

Το πρόγραμμα, που γίνεται με πρωτοβουλία του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας στηρίζεται και από το Επιμελητήριο Ημαθίας ενώ χορηγοί των εκδηλώσεων είναι γνωστές διεθνείς και τοπικές εταιρίες.

Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θυμάμαι τα ρεπορτάζ για την αναγκαιότητα της περιοχής να οργανώσει μια γιορτή για ροδάκινα και ψάχνοντας στο χρόνο, έφτασα στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας. Επανασυστήσαμε τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας και στόχος μας ήταν να ζωντανέψουμε ξανά το φεστιβάλ παραγωγής. Από τις 27 έως τις 29 Μαΐου θα διοργανώσουμε το φεστιβάλ ροδάκινου σε συνεργασία με την κοινοπραξία ομάδων παραγωγών. Για να ζωντανέψουμε μια τέτοια προσπάθεια, θα διοργανώσουμε ένα διεθνές συνέδριο ροδάκινου, και θα εξετάσουμε όλο το κομμάτι που αφορά την παραγωγή του προϊόντος. Θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα γεωπόνων. Επίσης θα έρθουν μεγάλοι έμποροι αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων σούπερ μάρκετ.»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου επεσήμανε: “Το Επιμελητήριο θα στηρίξει την εκδήλωση του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας για το ροδάκινο. Μετά από τόσα χρόνια καλά είναι που ξεκινά μια τέτοια προσπάθεια. Καλά είναι να γίνονται τέτοια πράγματα κι όχι να μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν γίνεται να προσπαθούμε μόνο με πολιτιστικά δρώμενα»