Κατηγορίες
προσφυγικό - μεταναστευτικό

Την κήρυξη της Π.Ε. Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέστειλε στη ΓΓΠΠ ο Περιφερειάρχης

prosfygΘα πάει στην Ειδομένη το πρωί του Σαββάτου, επικεφαλής κλιμακίου της ΠΚΜ

Αίτημα για να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέστειλε ΤΗΝ Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε ζητά να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι να αποσυμφορηθεί η περιοχή από τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, λόγω των αναγκών που προκύπτουν, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή, αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο νομό Κιλκίς.

Εν τω μεταξύ ο Περιφερειάρχης θα βρεθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην Ειδομένη, ως επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διανείμει τρόφιμα στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας θα διανείμει τρόφιμα συμπληρωματικά στο ημερήσιο συσσίτιο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στην περιοχή. Τα τρόφιμα αποτελούν προσφορά επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφέρεια και συγκεντρώθηκαν έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου.

Η διανομή των τροφίμων θα γίνει στις 11 το πρωί, ενώ νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή της Ειδομένης με τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και τους Αντιπεριφερειάρχες: Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, Δημόσιας Υγείας Ιωάννα Τζάκη και Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλο.