Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Τευτλοπαραγωγοί και τευτλοεξαγωγείς ζητούν να πληρωθούν από την ΕΒΖ αλλιώς κατέρχονται σε κινητοποιήσεις

barbabietola1Την απόφασή τους να  κατέλθουν σε κινητοποιήσεις – αν δεν πληρωθούν από την ΕΒΖ την παραγωγή του 2015 –  ανακοίνωσαν οι τευτλοπαραγωγοί και τευτλοεξαγωγείς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Τη μορφή των κινητοποιήσεων που εξαγγέλλουν θα την αποφασίσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρουν, υπήρξε ρητή δέσμευση από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ότι θα υπάρξει καταβολή όσων η βιομηχανία τους οφείλει, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη. Επισημαίνουν επίσης πως η μη καταβολή των οφειλομένων θα σημάνει το τέλος της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Κοινή ανακοίνωση συλλόγων παραγώγων και εξαγωγέων τεύτλων κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάσαμε από κοινού σήμερα Παρασκευή 18-3-2016 τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων μας και πήραμε την παρακάτω απόφαση:

Αν δεν έχουν επαληθεύει οι δεσμεύσεις των υπουργών Γεωργίας, κ. Αποστόλου, Οικονομίας κ. Σταθάκη, καθώς και του ΓΓ του υπουργείου Βιομηχανίας κ. Ζαφείρη απέναντί μας, στην πρόσφατη συνάντηση μας στην Αθήνα και δεν έχουμε πληρωθεί από την ΕΒΖ για την παραγωγή 2015, ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ρητά δεσμεύτηκαν, θα προβούμε σε κινητοποιήσεις, για την μορφή των οποίων θα αποφασίσουμε σε νέα μας κοινή συνεδρίαση την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Αν παρέλθει και αυτή η τελευταία εβδομάδα, θα σημαίνει το οριστικό τέλος της τευτλοκαλλιέργειας στην χώρα μας, για το οποίο δεν θα είμαστε υπεύθυνοι οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο και η υπομονή μας έχει και αυτή εξαντληθεί.

Για τα ΔΣ οι πρόεδροι

ΜΠΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ