Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας με βουλευτές της Ημαθίας

agrotalexΣυνάντηση στη Βέροια με τους βουλευτές Ημαθίας Χρ. Αντωνίου (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Ουρσουζίδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Απ. Βεσυρόπουλο (ΝΔ) είχε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη, κατόπιν αιτήματος που είχαν υποβάλλει οι αγρότες.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σήμερα Δευτέρα 7 Μαρτίου δεκαμελής αντιπροσωπεία μας βρέθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κου. Καλαϊτζίδη, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές του Νόμου Ημαθίας κο Αντωνίου, κο Ουρσουζίδη κο Βεσυρόπουλο.
Τη συνάντηση αυτή είχαμε ζητήσει από το κύριο αντιπεριφερειάρχη τη Τετάρτη 2 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μας με τρακτέρ στο κέντρο της Βέροιας.
Η συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από τα προβλήματα των αγροτών του νομού και κράτησε περίπου 2 ώρες είχε ως επίκεντρο τη ψήφιση ή όχι του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, για το οποίο οι βουλευτές μας ενημέρωσαν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προβεί σε αλλαγές του σχεδίου νόμου, αλλαγές που ίσως να φτάνουν σε εκπτώσεις των ασφαλιστικών εισφορών έως και 50%.
Επίσης συζητήθηκαν και πολλά άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις και τον ΕΛΓΑ, το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας, τις πληρωμές των επιδοτήσεων και άλλα πολλά για τα οποία τα μέλη μας θα ενημερωθούν το συντομότερο και τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά που ανακοινώνει το ΥΠΠΑΤ.

Στο τέλος της συνάντησης δόθηκε η υπόσχεση ότι κάθε φορά που θα καλούνται από τους αγρότες της περιοχής θα είναι παρόν μετά φυσικά από συνεννόηση.»