Κατηγορίες
Βέροια προσφυγικό - μεταναστευτικό

Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας βρέθηκε ο Θ. Θεοχαρόπουλος

kentro filoksenias ag varvara (1)Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργαζίδη, και δήλωσε: «Οι εγκαταστάσεις εδώ είναι πολύ καλές και το ίδιο μας τόνισαν και οι πρόσφυγες που είναι κυρίως Σύριοι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου οι μισοί από τους 300 πρόσφυγες είναι παιδιά κάτω των 16 ετών. Θα ήθελα να τονίσω όμως το εξής: Καταδικάζω απερίφραστα τα χθεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν από μία ισχνή μειοψηφία που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τους δημοκρατικούς πολίτες. Πρόκειται για ενέργειες που προέρχονται από ακραίες ομάδες οι οποίες πρέπει να απομονωθούν.

Η προσφυγική κρίση έχει εξελιχθεί σε μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση γιατί αλλιώς ο καιροσκοπισμός και η αδιαφορία κάποιων κρατών θα μεταβληθεί γρήγορα σε έναν ασυγκράτητο εθνικισμό. Στην χώρα μας απαιτείται δίκαιη κατανομή προσφύγων.

kentro filoksenias ag varvara (2)-horz

Απαιτείται εδώ και τώρα σχέδιο γιατί αλλιώς οι συνέπειες θα είναι επώδυνες τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για τους πρόσφυγες.Σχέδιο για να μην εγκλωβιστούν στην χώρα μας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες γεγονός που όπως μας δήλωσαν οι πρόσφυγες δεν θέλουν. Μας ρωτούσαν με αγωνία πότε θα μπορέσουν να φύγουν από την Ελλάδα για τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε καμία απάντηση.

Οι πολίτες του τόπου μας ξέρουμε από προσφυγιά και θα προασπίσουμε τις βασικές αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».