Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Στη δυσκολία η ανιδιοτελής προσφορά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνεται αποδεκτή!

humanhandΘα το πάμε λίγο… χαλαρά, γιατί (ας πούμε) πως αυτά που έγιναν έγιναν έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα – δεν θέλουμε να βάλουμε άλλα στο νου, αν και περνάνε ούτως ή άλλως.

Αυτή η χώρα στέκεται όρθια τα τελευταία 186 χρόνια όχι λόγω των ικανοτήτων των πολιτικών που έλαχε να την κυβερνήσουν αλλά ΚΥΡΙΩΣ λόγω της προσπάθειας που οι κάτοικοί της καταβάλλουν. Είναι άπειρες οι φορές σε αυτά τα 186 χρόνια που το Κράτος στάθηκε όρθιο και μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες που κατά καιρούς δημιουργούνται χάρη στους Έλληνες που (παρόλο που γκρινιάζουν, και με το δίκιο τους!) το βοηθάνε να συνεχίσει.
Σε αυτόν εδώ τον τόπο λοιπόν, ειδικά σε δύσκολες συγκυρίες όπως αυτή που βρισκόμαστε, δεν χωράνε ούτε νοοτροπίες φασιστικές ούτε νοοτροπίες Ανατολικής Γερμανίας.
Σε αυτές τις τελευταίες θα σταθούμε λίγο.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι κάθε λογής κομματικοί εντεταλμένοι και κομισάριοι να καθίσουν στα αυγά τους, να κατέβουν τάχιστα από το άλογο και να αποδεχθούν αυτά που έρχονται υπό τη μορφή βοήθειας. Αν θεωρούν πως το κομματικό συμφέρον είναι πάνω από το γενικότερο, τότε δεν έχουν καμιά θέση στο δημόσιο βίο και τους προτείνουμε να αποχωρήσουν σύντομα από τη διορισμένη θέση που κατέχουν. Γιατί μπορεί να είναι καλοί, αλλά αν συνεχίζουν έτσι για τη συγκεκριμένη συγκυρία δεν κάνουν.

Αν υπάρχει κάτι που η Ελλάδα χρειάζεται τώρα, αυτό είναι η βοήθεια. Κι αν η βοήθεια έρχεται σε τομείς είναι ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ αλλά χωλαίνουν λόγω της κρίσης, τότε οι κομματικοί εντεταλμένοι καλό θα είναι να αφήσουν ήσυχους τους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά τους με τα μέσα που τους παρέχονται,  έστω και υπό τη μορφή βοήθειας.

Αυτά για αρχή…