Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Πρόσφυγες στην Αλεξάνδρεια: οι μούφες περιωπής, η ανίκητη βλακεία (και ας μάθουμε επιτέλους να περιμένουμε…)

pinocchiotranspΤις τελευταίες 2 ημέρες πολλά ακούγονται – στο 100% των περιπτώσεων είναι μούφες περιωπής – για το θέμα του χώρου φιλοξενίας προσφύγων έξω από την Αλεξάνδρεια. Ακούσαμε και ερωτηθήκαμε για διάφορα, που στην πλειονότητά τους είναι είτε αστεία είτε υποδεικνύουν ότι διακινούνται επίτηδες.

Ερωτηθήκαμε για διάφορα (με την ελπίδα, από πλευράς αυτών που ρωτούσαν, ότι κάτι παραπάνω θα γνωρίζουμε), και εμείς με τη σειρά μας ρωτήσαμε.

Αλλά επειδή η σχέση που έχουμε αναπτύξει βασίζεται στην παράθεση πραγματικών γεγονότων και όχι σε εικασίες ή κινήσεις – αναρτήσεις για λόγους εντυπωσιασμού, θα το πούμε και από εδώ μέσα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Όλα όσα ακούτε ή διαβάζετε σε facebook, μέϊσμπουκ και το λουρί της μάνας κινούνται – το λιγότερο – στη σφαίρα της φαντασίας. Μην ασχολείστε με βλακείες! Και όπως όλοι, θα αναμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, γιατί έτσι πρέπει.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να έχουμε υπομονή, ειδικά σε τέτοια θέματα, και να περιμένουμε τις σχετικές ΕΠΙΣΗΜΕΣ ανακοινώσεις. Είτε αυτές γίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης (που έχει την αποκλειστική ευθύνη επιλογής τοποθεσιών, δημιουργίας και υποστήριξης των χώρων φιλοξενίας) ή άλλων εμπολεκόμενων Αρχών είτε από την πλευρά του Δήμου (που όπως μάθαμε αναμένει σχετική ενημέρωση).