Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια δήμαρχος Αλεξάνδρειας Δήμος Αλεξάνδρειας προσφυγικό - μεταναστευτικό

Δημιουργείται χώρος φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Αλεξάνδρειας

sratopalex1Η δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων έξω από την Αλεξάνδρεια είναι μέσα στον κυβερνητικό σχεδιασμό και αυτό είναι τις τελευταίες ώρες το κύριο θέμα των συζητήσεων στην περιοχή μας.

Όπως έγινε γνωστό υπάρχει η πρόθεση να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο «Φίλιππος Β’», που βρίσκεται περίπου 2 χλμ μακριά από την ανατολική έξοδο της  Αλεξάνδρειας, επί της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης Βέροιας. Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι ένας από τους 2 που αρχικά υπάρχουν στον σχεδιασμό να λειτουργήσουν στην Ημαθία. Ο 2ος θα βρίσκεται στην περιοχή της Βέροιας.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε το πρωί για το θέμα από τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και με τη σειρά του έχει ήδη προχωρήσει στην ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου, σε συνεδρίασή του το μεσημέρι της Τετάρτης. Το Συντονιστικό Όργανο δημιουργήθηκε μετά από τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής – με ομόφωνη απόφαση – κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, αφού ορθώς είχε προβλεφθεί ότι κάποια στιγμή θα λειτουργούσε κέντρο και στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

synantisiforeon prosfyg 20160316

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων του Δήμου (ενδεικτικά αναφέρουμε Εμπορικό Σύλλογο, Εκκλησία, Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης, Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, πολιτιστικούς συλλόγους από όλο το Δήμο), κατά την οποία ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας έκανε έκκληση στους τοπικούς φορείς να βοηθήσουν στη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού.