Κατηγορίες
προσφυγικό - μεταναστευτικό

Για δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο “722” γίνεται πλέον λόγος

Σε αλλαγή του σημείου στο οποίο θα δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας στην περιοχή της Αλεξάνδρειας φαίνεται πως έχουν προσανατολιστεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που έχουν επωμιστεί να ασχοληθούν με το προσφυγικό ζήτημα.

Ακόμη επίσημη ανακοίνωση ή ειδοποίηση προς την Τοπική Αρχή δεν υπάρχει, όμως όπως ακούγεται τις τελευταίες ώρες ο χώρος δεν θα είναι τελικά το εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια στρατόπεδο «Φίλιππος ο Β’» (λόγω της μεγάλης δαπάνης που απαιτείται για να γίνουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα για τη διαμόρφωση του χώρου) αλλά το στρατόπεδο «Τχου (ΜΧ) Πελαγου Γεωργ.» – πιο γνωστό στην περιοχή ως το «722» – που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της Αλεξάνδρειας.

Στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν (αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασής τους), έτσι ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν σε αυτόν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι πρόσφυγες, που όπως υπολογίζεται θα είναι περίπου 200 – 250.

Για το θέμα του “722” και για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης μίλησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης. “Υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες επιλέχθηκε από την περιοχή μας το στρατόπεδο 722 που βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Περιμένω να ενημερωθώ και θα κάνουμε αυτό που πρέπει” είπε τη Δευτέρα 21/3 στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας.