Κατηγορίες
προσφυγικό - μεταναστευτικό

Έκλεισε (τουλάχιστον μέχρι 18 Μαρτίου) ο λεγόμενος “βαλκανικός διάδρομος”…

prosfyges - eidomeni 2Έκλεισε ο λεγόμενος “βαλκανικός διάδρομος”, που υποτίθεται πως θα οδηγούσε τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα στη δυτική Ευρώπη.

Σκόπια, Σλοβενία, Κροατία και Σερβία με αποφάσεις τους που περιορίζουν την μετακίνηση έκλεισαν στην ουσία το δρόμο (που νωρίτερα είχαν κλείσει και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως αυτές του Βίζενγκραντ). Νέες αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν μετά από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα γίνει στις 17 και 18 Μαρτίου.

Έτσι τη στιγμή αυτή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα περίπου 36.000 άνθρωποι ενώ η παράνομη είσοδος από την Τουρκία στα Ελληνικά νησιά συνεχίζεται «κανονικά».

Η Ελλάδα καλείται πλέον να αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση δίχως προηγούμενο στο έδαφός της, με ελάχιστα χρήματα στη διάθεσή της, με χοτ-σποτ που δύσκολα να μπορέσουν να φιλοξενήσουν όσους είναι ήδη στο έδαφός της και με τα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση πολλών χωρών που δεν θέλουν όχι να δεχθούν πρόσφυγες αλλά ούτε καν και τη διέλευσή τους να επιτρέψουν…