Κατηγορίες
Ημαθία προσφυγικό - μεταναστευτικό

Ημαθία – προσφυγικό: αντιπεριφερειάρχης και διοικητής της 1ης Μεραρχίας συζήτησαν οργανωτικά θέματα

kalaitz-dioik-20160328Εν όψει της έλευσης προσφύγων και στην Αλεξανδρεια έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Μαρτίου διευρυμένη, κλειστή, σύσκεψη.

Οργανωτικά θέματα τα οποία αφορούν την υποδοχή των προσφύγων στο στρατόπεδο «Αρματολού Κοκκίνου» της Αγίας Βαρβάρας, συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, παρουσία στελεχών της Διεύθυνσης Υγείας, με τον διοικητή της ΙΜΠ, Υποστράτηγο κ. Σίμο Χρήστο και στελέχη της Μεραρχίας, την Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Κατά την επίσκεψη στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε Ημαθίας κατέγραψαν τις ανάγκες οργανωμένης λειτουργίας του χώρου (σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνθήκες υγιεινής κ.α), με την βοήθεια του υποδιοικητή της ΙΜΠ Ταξιάρχου κ. Πουλικάκου και των επιτελών του.

kalaitz-dioik-20160328-2-horz

Για το ζήτημα, με πρωτοβουλία του κ. αντιπεριφερειάρχη και εν όψει της έλευσης προσφύγων και στην περιοχή της Αλεξάνδρειας συγκαλείται διευρυμένη, κλειστή, σύσκεψη την Τετάρτη 30 Μαρτίου στην Π.Ε Ημαθίας. Στην σύσκεψη έχουν κληθεί τοπικοί φορείς (δήμοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας Νοσοκομείο Βέροιας, Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, ΙΣΗ, Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας,ΦΣΗ κ.α) με στόχο τον όσο τον δυνατό πιο άρτιο συντονισμό για την εξυπηρέτηση των προσφύγων που θα διαμένουν στην Αγία Βαρβάρα και την Αλεξάνδρεια.