Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Γκυρίνης: «Ψέμα ολκής ότι γνώριζα για το κέντρο φιλοξενίας»

fbgyrinis20160318«Ως διοίκηση του δήμου θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους συμπολίτες που πιθανόν τώρα ανησυχούν.»

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας «απαντά» σε όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το θέμα της ίδρυσης κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, ζητά να σταματήσει «η ψευδολογία» (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά) ενώ επισημαίνει πως από πλευράς Δήμου θα γίνουν τα πάντα ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους συμπολίτες.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανάρτησης είναι το παρακάτω:

«Κυκλοφορεί ένα σενάριο από διαφόρους ευφάνταστους ή και καχύποπτους συμπολίτες ότι ήξερα, γνώριζα σχετικά για το κέντρο φιλοξενίας από πριν και δεν το ανακοίνωσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Πρόκειται για ψέμα ολκής. Δε γνώριζα απολύτως τίποτα και δεν είχα απολύτως καμιά ενημέρωση όπως και τόνισα στην συνεδρίαση του συμβουλίου. Το έμαθα από τον υπουργό Δ. Βίτσα στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και αμέσως το δημοσιοποίησα στους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων που ήταν συγκεντρωμένοι στο δημαρχείο.

Κατά συνέπεια, ας σταματήσει αυτή ψευδολογία που μόνο σκοπό έχει να πλήξει εμένα προσωπικά. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια ως γνωστόν.

Εγώ προσωπικά και με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου επιλέξαμε το δρόμο της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας.

Είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι.

Με την σύσταση και λειτουργία του Τοπικού Συντονιστικού στο οποίο συμμετέχουν ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, η Εκκλησία, οι Πρόσκοποι, ο Ερυθρός Σταυρός, πολιτιστικοί σύλλογοι, η αντιφασιστική πρωτοβουλία, η ΟΜΑΔΑ δείχνουμε ότι ως δήμος δεν έχουμε ξενοφοβικά ανακλαστικά και δεν θα συμπεριφερθούμε ρατσιστικά.

Ως διοίκηση του δήμου θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους συμπολίτες που πιθανόν τώρα ανησυχούν. Οι σύναδελφοί μου δήμαρχοι όπου λειτουργούν αντίστοιχα κέντρα φιλοξενίας με ενημέρωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και μάλιστα τόνισαν ότι συμπεριφέρθηκαν με υπερβολή και ότι η τοπική αγορά “χαμογέλασε”. Για την τοπική αγορά το επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος του δικού μας εμπορικού συλλόγου Γιάννης Τσαρτσάνης.

Όλα θα πάνε καλά.

Επειδή παρατηρώ ότι ορισμένοι θέλουν να σχολιάζουν με υβριστικούς όρους και φράσεις θα παρακαλέσω να το σταματήσουν. Αυτό το προφίλ δεν προσφέρεται για αντιμαχίες αυτού του επιπέδου.»