Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Βεσυρόπουλος: “Η κυβέρνηση πολιτεύεται με φωτογραφικές τροπολογίες”

vesiropoulos-vouli2Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε ο Βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βεσυρόπουλος που ήταν και εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, στηλίτευσε την κατάθεση άσχετης τροπολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης με την οποία επιχειρείται η ανανέωση της σύμβασης του Κορεάτη Συμβούλου του κ. Βαρουφάκη, τον οποίο χρησιμοποιούν ακόμα τόσο ο κ. Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, χαρακτήρισε φωτογραφική τη συγκεκριμένη τροπολογία ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κάνει αποδεκτή.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, χαρακτήρισε καλοδεχούενη τη συζήτηση για τη διαφάνεια, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι αυτός έστειλε τις διάφορες λίστες στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Βεσυρόπουλος στην ομιλία του, επισήμανε:

«Να υπενθυμίσω, ότι η Λίστα Λαγκάρντ, μόλις εστάλη στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά απεστάλη και αυθημερόν στον οικονομικό εισαγγελέα στις 2 Οκτωβρίου του 2012. Και το δεύτερο CD της λίστας, αμέσως μόλις παραλήφθηκε, εστάλη και αυτό αυθημερόν στον οικονομικό εισαγγελέα στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, με εντολή του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Το ίδιο ισχύει και για τις λίστες των εμβασμάτων εξωτερικού και Λουξεμβούργου. Η πρώτη διαβιβάστηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012 και η δεύτερη ομοίως. Η λίστα με τα 65 CD δημιουργήθηκε μετά από αίτημα του ΣΔΟΕ, στις αρχές της θητείας της κυβέρνησης Σαμαρά, προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών».

Ο κ. Βεσυρόπουλος, απευθυνόμενος στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, τόνισε: «Δεν ξέρω από που αντλεί τη βεβαιότητα ο κύριος Υπουργός ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν είτε εφάπαξ είτε σε τρεις δόσεις το φόρο εισοδήματος και ταυτοχρόνως να πληρώνουν και τον ΕΝΦΙΑ

αλλά και τις άλλες επιβαρύνσεις. Η ερώτηση παραμένει: σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος από τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι η πρώτη δόση δεν θα μπορέσει να καταβληθεί το Μάιο αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Περιμένουμε μια απάντηση. Κατά δεύτερο λόγο η κυβέρνηση οφείλει μια απάντηση στα σενάρια που η ίδια διακινεί για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη σχετικά με τον υπερδιπλασιασμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Υπενθυμίζω ότι εμείς είχαμε μειώσει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και προσανατολιζόμαστε στην κατάργηση της. Και εσείς τη μονιμοποιείται και την αυξάνετε. Αυτά τα οποία λέτε ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αφορά τα υψηλά εισοδήματα, πέραν του ότι είναι εκτός πραγματικότητας, αποκαλύπτει και τη λογική σας. Είναι υψηλό εισόδημα ένα εισόδημα ανάμεσα στις 12 και στις 20.000 ευρώ, στα οποία εμείς είχαμε σχεδιάσει να καταργήσουμε την έκτακτη εισφορά; Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζείτε; Καταφεύγετε στην εύκολη λύση της επιβολής φόρων όταν η πραγματική οικονομία έχει ανάγκη από οξυγόνο και εσείς της το στερείτε».

Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Η κυβέρνηση οφείλει να σοβαρευτεί και να κυβερνήσει. Όσο αναμετράται με τις αντιφάσεις και τα ψέματα που είπε στους πολίτες, θα χάνει».