Κατηγορίες
Ημαθία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Βέροια: σύσκεψη για τα έργα στην Ημαθία υπό τον Απ. Τζιτζικώστα

syskepsiveroiapkm 20160329Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, στη Βέροια, για τα ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των σημαντικών έργων στην Ημαθία, που συνεχίζονται και στο νέο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν τρία έργα με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ:

1.Ολοκλήρωση του Μουσείου της Βεργίνας: Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 18,2 εκ. ευρώ, από τα οποία 4,3 εκ. ευρώ μεταφέρονται στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΣΕΣ 2014 – 2020.

2.Νοσοκομείο Βέροιας: Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 20,9 εκ. ευρώ, από τα οποία 7,4 εκ. ευρώ μεταφέρονται στο ΣΕΣ 2014 – 2020.

3.Μελέτη για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον άξονα Πατρίδα – Νάουσα – Σκύδρα: Χρηματοδοτείται από τους πόρους της ΠΚΜ και δημοπρατήθηκε με συνολικό προϋπολογισμό 2,3 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «αρχίσαμε σήμερα από την Ημαθία τις συσκέψεις, που θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να εξετάσουμε τα σημαντικότερα ζητήματα τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα, σε επίπεδο κυρίως υποδομών. Η διοίκηση της Περιφέρειας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες εξετάζουμε από κοινού όχι μόνο τα θέματα του κάθε νομού, αλλά και τα ζητήματα καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών των Αντιπεριφερειών. Σε ό,τι αφορά στα σημαντικότερα έργα της Ημαθίας, τα δύο που μεταφέρονται στο νέο ΕΣΠΑ, προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αφού ως διοίκηση της ΠΚΜ φροντίσαμε να διασφαλίσουμε πριν από το τέλος της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ 2007 – 2013) τη χρηματοδότησή τους. Η συνέχιση της χρηματοδότησης του Μουσείου της Βεργίνας και του Νοσοκομείου της Βέροιας μέσω του ΣΕΣ 2014 – 2020 ήταν προεκλογική μας δέσμευση, την οποία τηρήσαμε στο ακέραιο και θα είναι από τα πρώτα μεγάλα έργα υποδομής (πολιτισμού και υγείας), που θα ολοκληρωθούν στην Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Επίσης, χρηματοδοτούμε από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας τη μελέτη για το έργο της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τον άξονα Πατρίδα – Νάουσα – Σκύδρα (ο οποίος

κατασκευάζεται). Η μελέτη, που ήδη δημοπρατήθηκε, θα οδηγήσει στην ωρίμανση του έργου, ώστε μετά να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για την κατασκευή του».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ζήτησε να ξεκινήσει η μελέτη για την κατασκευή νέου Διοικητηρίου στη Βέροια, όπου θα στεγαστεί η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, σε χώρο 42 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δίπλα στο νέο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του νομού Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, οι Γενικοί Διευθυντές της ΠΚΜ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Ημαθίας.

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν σε όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.