Κατηγορίες
Ημαθία προσφυγικό - μεταναστευτικό

Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας: ένταση κατά την πρώτη μεταφορά προσφυγών στον χώρο φιλοξενίας

agvarvara-20160325-0Ένταση κατά την πρώτη μεταφορά προσφυγών στον χώρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί σε στρατόπεδο Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαρτίου (και ενώ το βράδυ της Πέμπτης είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη στην είσοδο του στρατοπέδου) κατέφθασε το πρώτο λεωφορείο με τους πρώτους πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως αναφέρει ο «Πληροφοριοδότης», κατά την είσοδο του λεωφορείου, έξω από το στρατόπεδο ήταν 80 με 100 εξαγριωμένοι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι πέταξαν τρία χοιρινά κεφάλια.

Επίσης υπήρχαν καμία δεκαριά μέλη της Χρυσής Αυγής από την περιοχή Αποστόλου Παύλου, οι οποίοι έβαλαν στην διαπασών cd player με ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Πριν εισέλθει το λεωφορείο στο στρατόπεδο, ακινητοποιήθηκε πάνω στη διασταύρωση, στην Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Βεργίνας, λόγω των συγκεντρωμένων ατόμων. Μετά από μισή ώρα και κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, ο δρόμος ανοίχτηκε.

agvarvara-20160325-0

Την ώρα της εμπλοκής στο στρατόπεδο ήταν και ο βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης, ο οποίος απέφυγε την τελευταία στιγμή το λιντσάρισμα. Μετά την είσοδο του λεωφορείου με τους μετανάστες στο στρατόπεδο, ο βουλευτής έγινε αντιληπτός και δέχθηκε επίθεση από το εξαγριωμένο πλήθος αλλά την τελευταία στιγμή τον προστάτευσαν τα ΜΑΤ και τον οδήγησαν στην κλούβα της αστυνομίας.