Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΠΚΜ

pkmakedonias politiki prostasiaΑπό την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 07/2016) και ισχύει από σήμερα Πέμπτη 03 Μαρτίου 2016, μέχρι και το Σάββατο 05 Μαρτίου 2016 αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Αναλυτικά τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

1.Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα εκδηλωθούν:

-Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 04 Μαρτίου 2016 κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

-Από απόψε τη νύχτα και κατά περιόδους στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα. Από αύριο Παρασκευή 04 Μαρτίου 2016 και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 05 Μαρτίου 2016 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

-Κατά τη διάρκεια της νύχτας σήμερα προς Παρασκευή 04 Μαρτίου 2016 πρόσκαιρα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά.

2.Χιόνια θα πέσουν από απόψε το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου, καθώς και στα ημιορεινά των ως άνω περιοχών (από τα 700 μέτρα).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

* Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

* Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

* Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.