Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσφυγικό - μεταναστευτικό

Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό στην ΠΚΜ

pkm2Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων στο προσφυγικό ζήτημα, συγκαλεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας (Θεσσαλονίκη, Β. Όλγας 198, γυάλινο κτίριο).

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κεντρική Μακεδονία, οι φορείς καλούνται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να συμμετάσχουν σε έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, στις 19.00’, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οι 38 Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που συνδράμουν τις προσπάθειες υποστήριξης των προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία.