Κατηγορίες
αθλητικά

Χρυσό μετάλλιο και στην ελληνορωμαϊκή για τον Άγγελο Αποστολίδη

pali-alex-alxΔύο εβδομάδες μετά την διάκρισή του στο στυλ της ελευθέρας ο μικρός γίγαντας της Αλεξάνδρειας Άγγελος Αποστολίδης, κατέκτησε την 1η θέση του βάθρου και το χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα πάλης του Ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης και στο στυλ της ελληνορωμαϊκής.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στην πόλη του Kernen Rommelshausen, με την συμμετοχή 238 αθλητών από 29 συνολικά σωματεία. Ο Αποστολίδης αγωνίστηκε με το σωματείο του TSV Musberg, στην κατηγορία των 51 κιλών ελληνορωμαϊκής στην ηλικιακή κατηγορία C (γεννηθέντων 2004-2005).

Στην κατηγορία του αγωνίστηκαν, μαζί με αυτόν, έξι αθλητές και σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργανώτριας αρχής στην περίπτωση αυτή παλεύουν όλοι εναντίον όλων, έτσι ο αθλητής του Ημαθίωνα αντιμετώπισε 5 αντιπάλους νικώντας τους περισσότερους από αυτούς με πτώση και χωρίς να δώσει ούτε ένα σημείο στους αντιπάλους του, πιο συγκεκριμένα:

  • στην 1η του αναμέτρηση κέρδισε με πτώση (προηγούνταν με 6:0),
  • στην 2η με πτώση (προηγούνταν με 10:0),
  • στην 3η επίσης με πτώση (προηγούνταν με 4:0),
  • στην 4η αναμέτρησή επιβλήθηκε του αντιπάλου του στα σημεία με 6:0,
  • ενώ στην 5η και τελευταία αναμέτρησή του έκλεισε την συμμετοχή του στην διοργάνωση με πτώση ενώ προηγούνταν με 6:0 του αντιπάλου του.

Με την επίδοσή του αυτή ο νεαρός Αλεξανδρινός πρωταθλητής δείχνει ότι έχει σταθερά ανοδική πορεία και ότι μπορεί να σταθεί ισάξια και στα δύο στυλ της Ολυμπιακής πάλης, παρότι το στυλ το οποίο προτιμά να αγωνίζεται είναι η ελευθέρα.

Τα νέα και αυτής της νίκης του χαροποίησαν όλους στον Ημαθίωνα Αλεξάνδρειας, την διοίκηση, τους προπονητές, τους συναθλητές του, τους γονείς τους και οι οποίοι του εύχονται πάντα τέτοια.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ομάδα των παμπαίδων/παγκορασίδων Β’, Γ’ και Δ’ του συλλόγου μας θα συμμετάσχει το επόμενο Σάββατο στο 1ο Πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα του 2016 με δέκα αθλητές και μία αθλήτρια, είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί η παράδοση που θέλει την ομάδα μας να επιστρέφει με πολλά μετάλλια.