Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Το Νόμπελ και πως μπορείς να ισοπεδώσεις τα πάντα σε 1 λεπτό

gigiaaigaionobelΆντε να δούμε πόσο ακόμη θα ξεφτιλίσουν τα κανάλια το θέμα με την πρόταση για βράβευση με Νόμπελ των 2 Ελλήνων κατοίκων του Αιγαίου (μαζί με τη Σούζαν Σάραντον).

Ειδικά δε εκείνη τη γιαγιά – η οποία 101% κατέβηκε εντελώς αυθόρμητα και με τον αλτρουισμό που διακρίνει τους Έλληνες στο μεγαλύτερο μέρος τους στην παραλία και τάιζε μαζί με τις φιλενάδες της το μικρό προσφυγάκι σα να ήταν εγγόνι της – την έχουν… «ψοφήσει» στη δημοσιότητα. Τον μπελά της βρήκε η γυναίκα!

Όπως και να έχει, ένα βραβείο Νόμπελ είναι ένα Νόμπελ – άσχετα αν το έχουν λάβει και κάτι τύποι οι επιλεγές των οποίων έχουν κοστήσει χιλιάδες ζωές επάνω στον πλανήτη. Ή άσχετα αν πολλές από τις βραβεύσεις έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και θέλουν να περάσουν και άλλα μηνύματα, πέραν της ίδιας της βράβευσης.

Αλλά από τη μια μέχρι την άλλη πλευρά (που έχουν φτάσει τα κανάλια), η απόσταση είναι μεγάλη.

Έτσι όπως έχει γίνει το θέμα, ίσως το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει ένα βραβείο να είναι πρόσκαιρη δημοσιότητα (και μάλιστα για καμιά βδομάδα, το πολύ!) και ίσως το ποσό που όπως ακούστηκε θα δοθεί για την ενίσχυση υποδομών για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τίποτε περισσότερο!