Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

ds2016021002Στην παρούσα και σε επόμενες αναρτήσεις θα αναφερθούμε σε μια σειρά από ΣΟΒΑΡΑ ζητήματα τα οποία απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Και το ΣΟΒΑΡΑ το τονίζουμε, γιατί ακούσαμε και ένα κάρο γελοιότητες, οι οποίες ειπώθηκαν προφανώς ίσα για να γραφτεί το όνομα των συμβούλων στα πρακτικά. Γιατί άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, πρόκειται για νοήμονες ανθρώπους που δόξα τω Θεώ γνωρίζουν και 5 πράγματα και τέτοιες βλακείες (ποιοτικά και ποσοτικά) δεν υπάρχει περίπτωση να τις ακούσεις από αυτούς υπό κανονικές συνθήκες.

Σοβαρότερο όλων, κατά την ταπεινή μας γνώμη, ήταν το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.

Το Κ.Υ. αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με κυριότερο όλων πλέον το θέμα του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό. Οι γιατροί είναι ελάχιστοι (7 γιατροί όπως ανέφερε και η Όλγα Μοσχοπούλου) και δεν φτάνουν.

Όπως ανέφεραν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μπρουσκέλης αλλά και η αντιπρόεδρος Όλγα Μοσχοπούλου, οι εφημερίες αναμένεται να «βγουν». Το πρόβλημα είναι με τα περιφερειακά ιατρεία (αν το πούμε σε απλά ελληνικά, με τα ιατρεία που βρίσκονται στα χωριά του Δήμου Αλεξάνδρειας, τα οποία επισκέπτονται οι γιατροί με συγκεκριμένη συχνότητα κάθε μήνα). kentro ygeias-alexandriaΉδη υπάρχει πρόβλημα αφού είτε δεν επισκέπτεται καθόλου γιατρός κάποιο χωριό είτε το επισκέπτεται όποτε μπορεί.

Συμπέρασμα όλων όσων χθες έλαβαν το λόγο, μεταξύ αυτών και ο Γ. Σπυρίδης, ήταν πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μόνο με πολιτική παρέμβαση και πιέσεις προς την ΥΠΕ. Όπως σωστά αναφέρθηκε, «το θέμα είναι κεντρικό». Έχει ξεφύγει από το επίπεδο «Δήμος». Και όπως επισημάνθηκε θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες, ώστε να αποφευχθούν ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις για το Κέντρο Υγείας, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμό του.