Κατηγορίες
πολιτική

Την Ημαθία επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε. Παναγ. Λαφαζάνης

lafazanis 20160208 -07Την Ημαθία επισκέφθηκε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από στελέχη της ΛΑ.Ε. (της Ημαθίας αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας, όπως τον Λευτέρη Κιοσέογλου και τη Λίτσα Αμμανατίδου) επισκέφτηκε το Πλατύ (εργοστάσιο ΕΒΖ), την Αλεξάνδρεια, ενώ το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στη Βέροια.

Κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ενώ μίλησε και στους εργαζόμενους. Κατά την ομιλία του ανέφερε πως η ΕΒΖ δεν θα πρέπει να κλείσει, τη χαρακτήρισε ως «κορμό για την Ελληνική παραγωγική βάση» και επεσήμανε πως η Βιομηχανία χρειάζεται στήριξη σε όλες τις κατευθύνσεις, με δημιουργική προσπάθεια όλων. Ανέφερε δε πως δεν θα πρέπει η ΕΒΖ να βάλει λουκέτο.

lafazanis 20160208 -09Από τη Βέροια, όπου παρέθεσε και συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε. άσκησε έντονη και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αναφερόμενος στην έως τώρα πορεία και επισημαίνοντας πως η χώρα κατρακυλάει στο γκρεμό ειδικά με το τρίτο μνημόνιο. Όπως είπε ο μόνος δρόμος για να φύγει από την κρίση είναι μια αντιμνημονιακή ανατροπή ενώ χαρακτήρισε ως «μνημονιακά συνεταιράκια» που έσπευσαν να στηρίξουν με την ψήφο τους στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο. Όσον αφορά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είπε πως αυτές ήταν υφαρπαγή ψήφου ενώ επεσήμανε πως αν δεν τελειώσει η χώρα με το μνημόνιο δεν μπορεί να αλλάξει πορεία. Και σημείωσε πως αλλαγή πορείας είναι και το εθνικό νόμισμα. Όσον αφορά τις εκλογές (ένα σενάριο που «ακούγεται» πολύ, ειδικά δε και μετά από τη συνέντευξη Καμμένου σε αθηναϊκή εφημερίδα μόλις χθες, μια συνέντευξη που «αναζωπύρωσε» τη συγκεκριμένη συζήτηση), ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε. είπε πως τις εκλογές δεν τις θέλει κανένα κόμμα από αυτό που χαρακτήρισε ως «μνημονιακό μπλοκ» που αν γίνουν θα καταρρεύσει, ενώ δήλωσε πως το κόμμα του δεν φοβάται τις εκλογές.