Κατηγορίες
Ουρσουζίδης Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Συνάντηση Καλαϊτζίδη – Ουρσουζίδη για το ζήτημα της ανανέωσης αδειών οδηγών, άνω των 80 ετών

kalaitzidis-oursouzidis 022016Συνάντηση με τον βουλευτή Ημαθίας και πρόεδρο της επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργο Ουρσουζίδη, είχε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στο Κοινοβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης μετέφερε στον κ. βουλευτή, ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης μεταφορών της ΠΚΜ ,το ζήτημα των αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι γιατροί που συμμετέχουν στις δευτεροβάθμιες επιτροπές ανανέωσης οδηγών με προβλήματα υγείας, καθώς και όσων είναι άνω των 80 ετών, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Επίσης του τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το σχετικό προεδρικό διάταγμα του 2014 και η ανανέωση των διπλωμάτων των υπερήλικων οδηγών να επανέλθει στις πρωτοβάθμιες επιτροπές, ώστε να αποσυμφορηθούν άμεσα οι διευθύνσεις μεταφορών της χώρας. Ο κ. Ουρσουζίδης, ως πρόεδρος της επιτροπής, τον ενημέρωσε ότι έχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να αυξηθούν οι αποζημιώσεις των ελεγκτών ιατρών, αλλά και να επανέλθει η ανανέωση των διπλωμάτων υπερήλικων οδηγών, στην προ του 2014 κατάσταση.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Ουρσουζίδη για το ενδιαφέρον του. Ελπίζω ότι σύντομα θα κατορθώσουμε να επιλύσουμε δυο ζητήματα ύψιστης σημασίας , ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, ειδικά δε αυτοί των μεγαλύτερων ηλικιών, που ταλαιπωρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε σε δήλωση του ο κ. Καλαϊτζίδης.