Κατηγορίες
πολιτική

Συνάντηση Θ. Θεοχαρόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

pavlopoulos - theocharopoulos proedriko megaro2Στα μεγάλα και στα σημαντικά χρειάζεται να υπάρχει η συνεννόηση εκείνη, η οποία καταξιώνει και τις πολιτικές ηγεσίες στα μάτια της κοινωνίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του το πρωί της Δευτέρας (8/2), με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Συμφωνούμε οι περισσότερες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και στην ανάγκη εμπέδωση της πορείας της χώρας, εντός ΕΕ και Ευρωζώνης, συμφωνούμε και στο γεγονός ότι πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό και θα τις εκπληρώσουμε, γιατί είναι καιρός πλέον να αναλάβουν και άλλοι τις ευθύνες τους στα θέματα αυτά, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, γιατί τα ελληνικά σύνορα, είναι και σύνορα της ΕΕ» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να καταστεί σαφές και τι ευθύνες φέρει η γειτονική Τουρκία για τα ζητήματα αυτά. «Άρα, η ενότητα όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων σε αυτόν τον τομέα είναι επιβεβλημένη για την υπεράσπιση του κύρους της χώρας και του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και κατέληξε: «σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα χαίρομαι και πάλι διότι πάγια ήταν η άποψή σας ότι στα μεγάλα και στα σημαντικά χρειάζεται να υπάρχει η συνεννόηση εκείνη, η οποία καταξιώνει και τις πολιτικές ηγεσίες στα μάτια της κοινωνίας».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στις σημερινές εξελίξεις, τις οποίες χαρακτήρισε ταχύτατες σε όλα τα επίπεδα και σημείωσε ότι υπάρχει κοινωνική αναταραχή.

Όπως τόνισε, οι εξελίξεις τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στο αγροτικό ζήτημα, αλλά και στο προσφυγικό, θα καθορίσουν την πορεία από εδώ και στο εξής και εξέφρασε την σταθερή του θέση, ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή της πορείας και μέσα σε συνθήκες

ευρωπαϊκές, που δεν πρέπει να αμφισβητούνται και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζονται αποτελεσματικές λύσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως «δεν χρειάζεται ο τόπος κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές, αλλά μια αποτελεσματική πολιτική, καθώς δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τα αδιέξοδα του καλοκαιριού».

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα τα ζητήματα που αυτή την εποχή απασχολούν την ελληνική κοινωνία, την χώρα μας, την οικονομία. Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση σε σχέση με τις εξελίξεις τις πολιτικές, με τα καυτά ζητήματα του αγροτικού, του ασφαλιστικού και του προσφυγικού. Ιδιαίτερα δε στο αγροτικό και στην κοινωνική αναταραχή, πρέπει να υπάρχουν άμεσα δράσεις από τη χώρα μας που θα διευκολύνουν την παραμονή τους στην αγροτική παραγωγή διότι η κατάσταση κινδυνεύει να είναι ανεξέλεγκτη από ένα σημείο και έπειτα.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις τόνισα ότι δεν χρειάζεται η χώρα εκλογές, δεν χρειάζεται να πάει η χώρα ξανά στις κάλπες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις, μια αποτελεσματική πολιτική ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δημ: Ο εταίρος της κυβέρνησης ανασύρει ζήτημα εκλογών εφόσον υπάρξει αδιέξοδο στην οικονομία ή στα υπό ψήφιση νομοσχέδια. Τι προτείνετε;

Οι εκλογές δεν είναι λύση διότι πήγαμε τρεις φορές στην κάλπη το 2015 και όπως βλέπουμε τα αδιέξοδα είναι ξανά μπροστά μας. Εμείς έχουμε πει σταθερά τη θέση μας, από την προεκλογική περίοδο για μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία. Η δική μας θέση είναι σταθερή σε όλη αυτή την περίοδο».