Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Η “κοινή” εξωτερική πολιτική και ο Ζαν-Κλώντ που θα είδε όλα

synnefaptosiΘα κινδυνεύσει κόσμος με αυτές τις πτώσεις από τα σύννεφα όλων αυτών που ακόμη μιλάνε για «κοινή εξωτερική πολιτική»….!!!
Δηλαδή τι περίμεναν από τη Γερμανία; Να ακολουθήσει κάποια «κοινή» εξωτερική πολιτική, ειδικά δε τώρα που είναι και το αφεντικό της Ευρώπης και της ευρωζώνης;;
Εδώ αυτά τα ‘καναν όταν ήταν ακόμη δευτεράτζες στην ΕΕ, τώρα που είναι στην κορυφή θα κολλήσουν;;

Στα τουρκογερμανικά αναφερόμαστε, στις συζητήσεις μεταξύ Μέρκελ – Νταβούτογλου – Ερντογάν και στη βλακεία πολλών Ελλήνων που ακόμη εξακολουθούν και πιστεύουν πως υπάρχουν «κοινά συμφέροντα» στην ΕΕ. Κανένα «κοινό» συμφέρον! Ο καθένας για την πάρτη του δουλεύει. Μόνο οι ρομαντικοί μιλάνε ακόμη για «κοινές εξωτερικές πολιτικές» και πράσινα άλογα.

Η Δωροθέα μια χαρά το πάει το παιχνίδι, με τη σύνδεση (που έχει γίνει και λόγω βλακείας άλλων) μεταξύ ελληνικού χρέους / προσφυγικού / Σένγκεν / κοινών περιπολιών στο Αιγαίο / χρηματοδότησης της Τουρκίας και της εισόδου της στην ΕΕ.

Φυσικά, αυτός που πρέπει να έπαθε την πλάκα του ήταν ο Γιούνκερ, όταν ο Ερντογάν του είπε πως η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα και πως το Λουξεμβούργο (η χώρα του Γιούνκερ) δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μεγάλη πόλη της Τουρκίας. Πρέπει να τα είδε οοοόλα ο Ζαν-Κλώντ, που και αυτός έπεσε από τα σύννεφα… !!!