Κατηγορίες
κοινότητα Κλειδίου

Επιτυχημένη η γενική συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου

kleidi2Μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα χρονικά του Δήμου Αλεξάνδρειας διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο του Κλειδίου.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου Χαράλαμπος Τσολάκης συγκάλεσε (όπως ο νόμος δίνει τη δυνατότητα) Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας. Μια διαδικασία που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα όπου γίνει, αρκεί να χρησιμοποιηθούν σωστά τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν.

Στο Κλειδί οι κάτοικοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν πάρα πολλοί. Η διαδικασία ξεκίνησε με μια σύντομη εισήγηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και με απολογισμό του έως τώρα έργου που έχει γίνει στα όρια της Κοινότητας (με ιδιαίτερη αναφορά στον εθελοντισμό και στη βοήθεια που η Τοπική Κοινότητα έχει δεχθεί από τους εθελοντές – κατοίκους του χωριού) αλλά και με αναφορά σε όσα προγραμματίζονται να γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη Συνέλευση το παρών από την Τοπική Αρχή έδωσαν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μπρουσκέλης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατέος Στέφανος Δριστάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μόσχος Κυτούδης και Γιώργος Κουτζηπασόπουλος.

kleidi1Απαντήθηκαν μια σειρά από ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δημοτών που σχετίζονταν με θέματα που απασχολούν το χωριό ή/και το Δήμο Αλεξάνδρειας γενικότερα (π.χ. Ρωμαϊκή Γέφυρα Κλειδίου, περιφερειακό ιατρείο, κοινωνικό φροντιστήριο και λειτουργία του μόνο στην πόλη της Αλεξάνδρειας, αερογέφυρα, αποκατάσταση παιδικών χαρών στο Κλειδί, «γεμιστήρια» νερού σε αγροτικές περιοχές, απορρίμματα, Αλιάκμονας, ενίσχυση δημοτών από διάφορα προγράμματα βοήθειας προς οικονομικά αδύνατους συνδημότες μας κλπ) ενώ κρατήθηκαν και πρακτικά – σημειώσεις, ώστε να γίνει μια αξιολόγηση και ιεράρχηση όσων τέθηκαν ως προβληματισμοί και απορίες και να προχωρήσουν λύσεις, όπου αυτό είναι δυνατόν να γίνει μόνο με παρέμβαση του Δήμου.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου Χαράλαμπου Τσολάκη, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Μια διαδικασία που θα πρέπει να επαναληφθεί και από τους άλλους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Και αυτό γιατί Συνελεύσεις όπως η συγκεκριμένη βοηθούν τόσο τους δημότες να αποκτήσουν μια άμεση γνώση των προβλημάτων, των διαδικασιών και των έργων που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται όσο και τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου να αποκτήσουν μια εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου, ακόμη κι αν αυτοί κατοικούν στον πιο μικρό ή στον πιο απομακρυσμένο οικισμό του Δήμου Αλεξάνδρειας.