Κατηγορίες
βιομηχανία γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

ΕΒΖ: μηνυτήρια αναφορά κατά προηγούμενων διοικήσεων – τι αναφέρει δελτίο τύπου της εταιρίας

EVZ_PLATIP9100087002Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς (από νομικό εκπρόσωπο της ΕΒΖ και σε συνέχεια διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε από τον Μάιο έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015) κατά προηγούμενων διοικήσεων της ΕΒΖ για πράξεις τους ή παραλήψεις τους, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν με μεγάλα ποσά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ.

(Δείτε στο τέλος το σχετικό δελτίο τύπου της εταιρίας)


Το δεδομένο πάντως σήμερα είναι ότι η επιχείρηση πάει ολοταχώς για λουκέτο (βασικά λειτουργεί χάρη σε εκείνη την ΠΝΠ που είχε εκδοθεί το 2015, με την οποία δόθηκε προσωρινή οικονομική ανάσα), μαζί με αυτή πάνε για λουκέτο και μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες που κινούνται γύρω από την παραγωγή ζάχαρης και πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την ΕΒΖ σήμερα 16 Φεβρουαρίου, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ελληνική  Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.

Μητροπόλεως 34, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη,  16/02/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας δια πληρεξουσίου δικηγόρου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με τα ευρήματα  ελέγχου εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που σχετίζονται με εταιρικές πράξεις διοίκησης και διαχείρισης προηγούμενων ετών. Εναπόκειται στις Εισαγγελικές Αρχές και στην απόλυτη κρίση τους να προσδιορίσουν και να εξατομικεύσουν τυχόν ποινικές ευθύνες, εφόσον αυτές προκύπτουν. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η προδικασία σε αυτό το στάδιο είναι μυστική.