Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Βολές κατά διοίκησης Γκυρίνη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

fotopleiops1Καθαρή… «φωτογραφία» της διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι η ανακοίνωση της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.
Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας και όσα ακούστηκαν εκεί.
Η ανακοίνωση στην αρχή της αναφέρει πράγματα και καταστάσεις που όντως βίωσε η περιοχή άλλα ουδεμία σχέση έχουν με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, ενώ στο τέλος της φαίνεται πως ανοίγει «μέτωπο» μεταξύ της τελευταίας και της Ν.Ε. Ημαθίας του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου.


«Τους πληροφορούμε ότι είναι αργά πλέον γι αυτούς, γιατί δεν έχουν την ικανότητα ούτε το «καλάθι του αγρότη» να δημιουργήσουν, όπως υποσχότανε στις δημοτικές εκλογές.», καταλήγει η ανακοίνωση και αν αυτό – καθώς και φράση που προηγείται «Αντιλαμβάνονται όμως, ότι το πολιτικό τους μέλλον μ΄αυτήν την κυβέρνηση είναι κοντό και θέλουν να βρουν ένα νέο ρόλο» – δεν είναι μια ευθεία βολή προς τη διοίκηση Γκυρίνη, τότε τι μπορεί να είναι;

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Όψιμοι επαναστάτες προέκυψαν στον δήμο Αλεξάνδρειας. Επαναστάτες που επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν σιωπηλοί και ένθερμοι υποστηρικτές των τότε κυβερνήσεων τους.

Κυβερνήσεις που οδήγησαν την πρωτογενή παραγωγή σχεδόν στο μηδέν, έφθασαν το κόστος παραγωγής σε ύψη που είναι απαγορευτικά για να καλλιεργήσει ο αγρότης τα χωράφια του και ανέβασαν τα φυτοφάρμακα σε τιμές απλησίαστες και ασύμφορες για την παραγωγή.

Οδήγησαν το συνεταιριστικό κίνημα στον αφανισμό του, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και των οικονομικών καταχρήσεων, όπως στην ΕΑΣ Αλεξάνδρειας και ΕΑΣ Βέροιας, οι οποίες ξεπούλησαν στο τέλος τις τεράστιες περιουσίες τους έναντι πινακίου φακής.

Με την πολιτική τους οδήγησαν σήμερα στην φτωχοποίηση του αγροτικού κόσμου, γιατί δεν είχαν υποβάλει ούτε μια πρόταση για την νέα ΚΑΠ, όταν αυτή συζητιόταν στις Βρυξέλλες, αφήνοντας στο έλεος των γερακιών τον ελληνικό πρωτογενή τομέα.

Έσκυβαν αδιαμαρτύρητα το κεφάλι όταν αποφάσισε η Ε.Ε. το εμπάργκο κατά της Ρωσίας, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες ροδακινοπαραγωγούς.

Διόριζαν διοικήσεις στην ΕΒΖ, οι οποίες το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν να καταχραστούν εκατομμύρια ευρώ και να θάψουν τη βιομηχανία.

Σπαταλούσαν, για προεκλογικούς λόγους, εκατομμύρια ευρώ τα οποία σήμερα οι αγρότες καλούνται να δώσουν πίσω στην Ε.Ε με αποτέλεσμα να έρχονται σε ακόμη πιο δυσμενή θέση.

Οδήγησαν τα αποθεματικά του ΟΓΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων μέσω του χρηματιστηρίου και του PSI, σε είδος προς εξαφάνιση και έτσι η σύνταξη του αγρότη κινδυνεύει να μετατραπεί σε φιλοδώρημα.

Οι ίδιοι παρακινούν σήμερα τους αγρότες σε «επανεκκίνηση αγώνων», γιατί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό κατά τα λεγόμενά τους, δεν απέδωσε τα «αναμενόμενα» αποτελέσματα.

Καλούν τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα καταστήματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους αγρότες. Ξέχασαν όμως να πουν ότι επί κυβερνήσεων που υποστήριζαν, το εισόδημα τους συρρικνώθηκε επίσημα κατά 30% και ανεπίσημα πάνω από 60%, οδηγώντας, την πενταετία 2009-2014, 250.000 επιχειρήσεις σε λουκέτο και 1,5 εκατομμύριο στην ανεργία.

Καλούν τους αγρότες να γυρίσουν την πλάτη στον πρωθυπουργό, καλώντας τους ουσιαστικά να γυρίζουν την πλάτη στο διάλογο και στον μόνο πρωθυπουργό που τους πρότεινε συνάντηση για να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις στα προβλήματα. Αυτοί οι ίδιοι όμως , έδιναν το δικό τους χέρι σε έναν άλλο πρωθυπουργό που οδήγησε τη χώρα, με αντιδημοκρατικές διαδικασίες στα μνημόνια και στην μέγγενη του ΔΝΤ, από το Καστελόριζο.

Τότε δεν καλούσαν κανέναν και σε τίποτα. Απλά σιωπούσαν. Όμως δεν είναι αμνοί.

Αλήθεια γιατί δεν ξεσηκώνονται αυτού του είδους οι επαναστάτες ενάντια στον πραγματικό εχθρό, τον νεοφιλελευθερισμό, που με την πολιτική της λιτότητας οδηγεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη σε κρίση οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική, αξιών και δημοκρατίας;

Αν σήμερα για την κυβέρνηση είναι πραγματικά δύσκολο να ανταποκριθεί, όπως πραγματικά θα ήθελε, στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, είναι γιατί η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες, πιστές στα μνημόνια και στις απαιτήσεις των νεοφιλελεύθερων εταίρων τους, οδήγησαν την αγροτική οικονομία σ΄αυτή την κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που ενισχύει το διάλογο, την αντίθετη άποψη, τους κοινωνικούς αγώνες, που συμπαραστέκεται στα προβλήματα του ελληνικού λαού δίνοντας λύσεις μέσα σ΄αυτά τα πολύ δύσκολα οικονομικά πλαίσια.

Οι αγρότες γνωρίζουν ανθρώπους και καταστάσεις στην περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας. Πλέον ξεχωρίζουν ότι αυτοί που σήμερα τους έφεραν ένα βήμα πριν τον γκρεμό, είναι οι ίδιοι που σήμερα τους καλούν σε αγώνα όχι υπέρ των συμφερόντων τους, αλλά απλά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως σύγχρονα πολιτικά βαμπίρ θέλουν να γευτούν ξανά, μόνο την εξουσία.

Αντιλαμβάνονται όμως, ότι το πολιτικό τους μέλλον μ΄αυτήν την κυβέρνηση είναι κοντό και θέλουν να βρουν ένα νέο ρόλο, «επαναστατικό», για να τους ξεγελάσουν ξανά. Τους πληροφορούμε ότι είναι αργά πλέον γι αυτούς, γιατί δεν έχουν την ικανότητα ούτε το «καλάθι του αγρότη» να δημιουργήσουν, όπως υποσχότανε στις δημοτικές εκλογές.

Μία απάντηση στο “Βολές κατά διοίκησης Γκυρίνη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας”

Kυριε Γκυρινη ακριβώς όπως το είπατε.”Ολοι κρινόμαστε”.Θα προσθέσω όμως και εγώ κατι στην φράση σας.”Όλοι κρινόμαστε και όλοι γνωριζόμαστε στην Αλεξάνδρεια”.Στα 5 χρόνια μνημονίου,άραγε (σαν απλός πολίτης)ποια ήταν η θέση σας και σε ποιον αγώνα ήσασταν παρόν γιατί δεν σας είδα πουθενά??Η ανακοίνωση πιστεύω αναφερόταν στον αντιδήμαρχο σας.Δεν το καταλάβατε??Ποια είναι η θέση σας σε αυτα που ελεγε?Να κλείσουν τα πάντα και παντού και αλλα τέτοια χαζα.Ολοι ξέρουμε για ποιον λέμε.Κατα την άποψη μου απο αυτόν, ποιο όψιμος δεν γίνεται.Θα ήθελα πάντως μια ημέρα (εντελώς καλόπιστα) σε ενα δημοτικό συμβούλιο να μας πείτε ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ?Γιατί εμείς δεν είδαμε να γίνεται Τ Ι Π Ο Τ Α.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.