Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας εργασία

Ανεργία: αύξηση 2% μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 – Ιανουαρίου 2016

disocfilaΔεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κεραυνός εν αιθρία» η αύξηση της ανεργίας κατά 2% για τον μήνα Ιανουάριο του 2016.

Η πορεία που ακολουθεί η χώρα είναι (το λιγότερο) αυτοκαταστροφική και η κρίση ανατροφοδοτούμενη. Η κακοδιαχείριση και η ανικανότητα των τελευταίων δεκαετιών φέρνουν ελλείμματα, τα ελλείμματα φέρνουν χρέος, το χρέος φέρνει δάνεια, τα δάνεια φέρουν Επιτροπείες, το νόμισμα και το ασφυκτικό περιβάλλον της ευρωζώνης φέρνει και επιτείνει την ύφεση και όλα αυτά μαζί πτώση της ζήτησης, κλείσιμο επιχειρήσεων και ανεργία. Και ξανά από την αρχή…

Σε απόλυτο αριθμό μιλάμε αύξηση κατά 17.676 άτομα, σε σχέση τον Δεκέμβριο του 2015. Τόσοι ήταν οι συμπολίτες μας που έχασαν την εργασία τους μέσα στο Γενάρη και προστέθηκαν στη στρατιά των ανέργων (εγγεγραμμένων, γιατί υπάρχουν και πάρα πολλοί που δεν έχουν εγγραφεί ή έχουν για διάφορους λόγους διαγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι άνεργοι είναι σε ηλικίες μεταξύ 30 και 44 ετών ενώ πάνω από το 17% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ποιος ασχολείται όμως με… λεπτομέρειες; Οι πολιτικοί μας έχουν άλλα προβλήματα να ασχοληθούν, όπως για παράδειγμα οι τηλεοπτικές άδειες ή η διαμόρφωση ενός “τρίτου” πόλου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ …