Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Ή όλοι μαζί στον πάτο ή όλοι μαζί στον αφρό!

testainsabbia2Για να ξέρουμε και τι λέμε: ας μην πέφτουν από τα σύννεφα όσοι διαβάζουν ή ακούν για αυτά που αιτείται η Επιτροπεία – συντάξεις μέχρι 1500, για τις νέες περικοπές που ζητάει ο Τόμσεν, για τον συνδυασμό των οικονομικών προβλημάτων με το προσφυγικό, για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για νέους φόρους και τέλη κλπ κλπ.

Από την ώρα που η χώρα εισήλθε στον «αστερισμό των Μνημονίων», από την ώρα που πάτησαν το πόδι τους (έστω και τεχνικά) σε αυτόν το τόπο το ΔΝΤ, οι «δανειστές» και τα υπόλοιπα ευαγή ιδρύματα τέτοιου τύπου, δεν υπήρχε γυρισμός.

Από το 2009 – 2010 τα γράφουμε. Δείτε και το βίντεο που είχαμε αναρτήσει από τότε, ΕΔΩ, για να ξέρουμε και τι λέμε.

Πολλοί, ειδικά οι «ειδήμονες» και οι «φιλοευρωπαϊστές» (λες και εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της Ευρώπης, μιας άλλης όμως Ευρώπης, την οποία το μικρό τους μυαλό δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί!) μας θεωρούσαν τότε γραφικούς. Μέχρι και έντονες φραστικές επιθέσεις μας έκαναν σε δημόσιους χώρους ή διαδικτυακά, νομίζοντας πως προσφέρουν κάτι στο διάλογο. Ανοησίες ήταν, και τίποτε παραπάνω. Αποδείχθηκε αυτό με το πέρασμα των τελευταίων 6 ετών.

Τώρα δεν είναι ανάγκη να γράφουμε «σας τα λέγαμε από το 2009 και μας κοροϊδεύατε – καλά να πάθετε!». Όοοοοοχι!!! Ότι παθαίνουμε το παθαίνουμε όλοι μαζί. Καιρός να το πάρουμε χαμπάρι: ή όλοι μαζί στον πάτο ή όλοι μαζί στον αφρό.

Όσο για τους εγχώριους “σωτήρες”;;

Κανένας από όλους αυτούς δεν μπορεί να κάνει κάτι από μόνος του. Αποδεδειγμένα. Είτε οι σωτήρες ανήκουν στην αριστερά, είτε στη δεξιά, είτε στο κέντρο, είτε στα άκρα (τα άκρα το μόνο που κάνουν είναι να παραμυθιάζουν και να διχάζουν, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε το εποικοδομητικό), είτε είναι από εκείνους τους ανιστόρητους που ονειρεύονται ακόμη τάνκς και μνημονεύουν χούντες.

Ή θα το προσπαθήσουμε όλοι μαζί – συνεργατικά και δημοκρατικά, ή θα πάμε στον πάτο όλοι μαζί. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

Η σύνθεση είναι που φέρνει αποτέλεσμα, όχι οι αποκλεισμοί και οι “μοναδικές” συνταγές. Δεν θα πρέπει να θεωρούμε επίσης ότι θα έρθει μας σώσει κάποιος από έξω. Ούτε ο Πούτιν θα μας σώσει, ούτε τα κρυφά χρήματα που κάπου είναι κατατεθημένα και αναμένουν να ξεπληρώσουν το χρέος της Ελλάδας. Όλα αυτά είναι βλακείες!

Η σωτηρία μόνο από μέσα θα έρθει, από τον ίδιο τον κόσμο. Και θα έρθει μόνο όταν ανοίξουμε επιτέλους το μυαλό μας, συνεργαστούμε σε σωστές βάσεις και καταλάβουμε πως αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς για το σπίτι μας, για τη χώρα μας, δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ουδείς άλλος.

Γιατί η χώρα δεν έχει μόνο το οικονομικό πρόβλημα, έχει και άλλα που είτε υφίστανται εδώ και δεκαετίες και επανέρχονται είτε ξεφυτρώνουν τώρα (χάρη και στις άοκνες προσπάθειες “φίλων” και “δανειστών”) για να πιεστούμε ακόμη περισσότερο.