Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια υγεία Χωρίς κατηγορία

Άμεσος κίνδυνος για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας – Κλείνουν την βραδινή βάρδια- Μετακινούνται γιατροί σε Βέροια και Νάουσα

kentro ygeias-alexandriaΔυσοίωνες είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο μέτωπο της πρωτοβάθμιας υγείας για την Αλεξάνδρεια και ειδικότερα για τους κατοίκους της που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας που λειτουργεί στην πόλη δεκαετίες τώρα.

Οι πληροφορίες που έρχονται είναι ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση πλήρους αποψίλωσης του Κέντρου Υγείας με μεταφορά γιατρών στο Νοσοκομείο της Βέροιας και της Νάουσας με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί το Κ.Υ Αλεξάνδρειας από τις 10 το βράδυ. Δηλαδή, να αφαιρεθεί η νυχτερινή βάρδια με ότι κι αν σημαίνει αυτό για την ασφάλεια και την ίδια την ζωή των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

Στο όνομα της αναπλήρωσης των κενών σε ιατρικό προσωπικό στα δυο νοσοκομεία της Ημαθίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα δόθηκε εντολή, μετά από παρέμβαση της βουλευτίνας του Σύριζα Φρόσως Καρασαρλίδου όπως λέγεται ανάμεσα στους γιατρούς, να μετακινηθούν γιατροί σε Βέροια και Νάουσα. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι το Κέντρο Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς και θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας.

Στην ίδια λογική και ακολουθώντας τις οδηγίες των πολιτικών του προϊσταμένων ο ίδιος ο περιφερειάρχης Υγείας κ. Κίρκος προσανατολίζεται να υπογράψει και να εγκρίνει αυτή την μεταβολή και ουσιαστικά να κλείσει το Κ.Υ Αλεξάνδρειας. Είναι προφανές ότι η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία και με την συμπαράσταση όλων των φορέων του δήμου πρέπει να επισκεφτεί και να απαιτήσει από τον κ. Κίρκο να αναστείλει κάθε τέτοια διαδικασία που ακυρώνει την πρωτοβάθμια δομή υγείας της Αλεξάνδρειας. Την τελευταία δομή υγείας μετά το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ και την μεταφορά τους στην Βέροια.

Πρέπει η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας και ειδικότερα ο ίδιος ο δήμαρχος να εκκινήσει μια διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου με συνέντευξη τύπου αλλά και εκδηλώσεις ενημέρωσης ανοιχτές, σε καφενεία, γειτονιές κλπ και να ζητήσει από όλους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο επικείμενο λουκέτο του Κ.Υ
Πρέπει ο ίδιος ο δήμαρχος να ζητήσει την έμπρακτη συμπαράσταση των αγροτών που έχουν παρατάξει τα εκατοντάδες τρακτέρ τους στο Νησέλι να συνδράμουν με τμήμα τους στην συγκέντρωση και αποκλεισμό του δρόμου Βέροιας Θεσσαλονίκης την ημέρα της συγκέντρωσης.
Πρέπει να αναδειχτεί το θέμα και να συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου επιβάλλεται να κληθούν οι βουλευτές, τα κόμματα, ο αντιπεριφερειάρχης, οι φορείς, οι σύλλογοι, όλοι οι κάτοικοι ώστε να καταδειχτεί η πάνδημη αντίθεση στο επικείμενο λουκέτο.
Πρέπει οι κυβερνητικοί βουλευτές να πάρουν θέση και όχι να δικαιολογήσουν την δυσάρεστη εξέλιξη. Θα είναι υπόλογοι έναντι των συμπολιτών.

Το θέμα είναι σοβαρό και δεν παλεύεται με επαφές, τηλεφωνήματα και πολιτικαντισμούς. Η Αλεξάνδρεια δεν αντέχει άλλη αποψίλωση και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας. Θα καταντήσει «χωριό» και ευθύνη φέρουν όλοι όσοι έκαναν ή παρέλειψαν να κάνουν ενέργειες ώστε να φρενάρουν αυτή την αρνητική εξέλιξη.

πηγή: Χρονικά