Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Νέα παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες που βρίσκονται στον ΣΕΑ Πλατάνου

seaprsf20160225-2Από την Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Μέλη της Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας μαζί με μέλη της Θεατρικής Ομάδας Αλεξάνδρειας πήγαν αργά το απόγευμα στον ΣΕΑ Πλατάνου όπου βρίσκονταν επτά λεωφορεία με πρόσφυγες από Συρία και Ιράκ κυρίως και μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης όπως γάλατα, μπισκότα, πάμπερς, ρούχα, παπούτσια που είχαν συλλέξει από συμπολίτες το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, χορηγήθηκαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών αναλγητικά και αντιπυρετικά χάπια ή σιρόπια και ένας πρόσφυγας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας για παροχή ιατρικής βοήθειας.

Γίναμε μάρτυρες και ενός περιστατικού που ήταν ελπιδοφόρο και χαλάρωσε όλους όσοι ήταν παρόντες. Πρόσφυγες έκαναν μια παρέα και άρχισαν το τραγούδι, έσπασαν τα τρομαγμένα πρόσωπά τους και χαμογελούσαν, ξέχασαν για λίγο την προσφυγιά τους.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ροή των προσφύγων θα συνεχιστεί και ως εκ τούτου απαιτείται η εκ νέου δραστηριοποίηση των συμπολιτών για παροχή βοήθειας. Όλοι μαζί μπορούμε να συνδράμουμε στο δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων που έφυγαν από την πατρίδα τους για να γλυτώσουν από τις βόμβες των ξένων δυνάμεων και την σφαγή του καθεστώτος του Άσαντ.

seaprsf20160225-1Χρειαζόμαστε τα εξής είδη:

-Μπουφάν παιδικά, ανδρικά και γυναικεία

– Γάλα για βρέφη και παιδικές κρέμες και γάλα για παιδιά ως και 5 ετών

-Κρουασάν, μπισκότα, παστέλια, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μπάρες δημητριακών, σοκολάτες, κράκερς

-Πάμπερς από Νο 1 έως και Νο5, σερβιέτες, υγρομάντηλα.

-Παπούτσια παιδικά, ενηλίκων- ανδρικά και γυναικεία χωρίς τακούνια και όχι καλοκαιρινά

-κάλτσες παιδικές και ενηλίκων

-σκουφάκια για παιδιά και γάντια παιδικά και ενηλίκων

Πληροφορίες:

ΜΟΧΛΑΣ ΧΑΡΗΣ 6936060434

ΜΟΥΣΚΕΦΤΑΡΑ ΤΑΣΟΥΛΑ 6977915377

ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 6978248901

-Όσοι συμπολίτες θέλουν να συμμετάσχουν στην διαλογή και διανομή της βοήθειας μπορούν να έρχονται σε επαφή μαζί μας για να συντονιστούμε