Κατηγορίες
αγορά

Δυναμική παρουσία της Π. Ε. Ημαθίας στην 24η διεθνή έκθεση φρέσκων φρούτων & λαχανικών FRUITLOGISTICA

FRUITLOGISTICA2016peΔυναμική ήταν η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στην 24η διεθνή έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών FRUITLOGISTICA του Βερολίνου. Στη έκθεση του Βερολίνου συμμετείχαν εκθέτες από 86 χώρες καθώς και  εμπορικοί επισκέπτες  135 κρατών.

Από τις  3 έως τις 5 Φεβρουαρίου  έλαβαν μέρος, στη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση του κλάδου, δώδεκα Ημαθιώτικες επιχειρήσεις.

Οι έξι από αυτές, όπως και άλλες τέσσερεις από την Πέλλα, με  πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, συμμετείχαν ως εκθέτες στο περίπτερο της ΠΚΜ, με ιδιαίτερο μειωμένο κόστος συμμετοχής. Ο κ.Καλαϊτζίδης, παρευρισκόμενος στην έκθεση του Βερολίνου, τόνισε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός  της συμμετοχής τόσων συνεταιρισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων της περιοχής μας ,στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση στον χώρο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Η προσπάθεια προβολής της πρωτογενής μας παραγωγής ξεκίνησε πέρσι από τη Frescon στη Θεσσαλονίκη, όπου η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Ημαθίας στο περίπτερο της ΠΚΜ, με ιδιαίτερα μικρό κόστος, έδωσε τη δυνατότητα προβολής πολλών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών μας.  Στο πλαίσιο της ανάδειξης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιφερειακής μας ενότητας, η πρωτοβουλία αυτή συνεχίστηκε και στο Βερολίνο και θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε αντίστοιχες εκθέσεις της χώρας και του εξωτερικού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνεταιρισμούς και τους ιδιώτες του πρωτογενούς τομέα της Ημαθίας που προβάλλουν, με υψηλά στάνταρ, τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν φωτεινό παράδειγμα οικονομικής εξωστρέφειας».