Κατηγορίες
αγροτικά

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας με αφορμή την αποχώρηση από το Νησέλι

niseli20160227Με αφορμή την αποχώρηση των αγροτών από τον κόμβο του Νησελίου το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι αγρότες του μπλόκου στον κόμβο Νησελίου σήμερα 27 Φεβρουαρίου και από τις 12:00 το μεσημέρι απόσυραν τα αγροτικά τους μηχανήματα από το οδόστρωμα επί της Εγνατίας Οδού, στο κομμάτι που είχαν καταλάβει από 1 Φεβρουαρίου.

Αυτό δε σημαίνει ότι εγκατέλειψαν τον αγώνα τους ενάντια στο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τους οδηγεί στην εξαφάνιση.


Οι αγρότες του Δήμου Αλεξάνδρειας δε ψάξαν ηρωικές εξόδους προσπαθώντας να κερδίσουν εντυπώσεις αντίθετα συνεχίζουν να εκφράζουν την εναντίωση τους στους επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης, η οποία προκειμένου να διασφαλίσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων βάζει σε κίνδυνο τη πρωτογενή παραγωγή εθνικού πλούτου .

Ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν με τις προσφορές τους στον αγώνα και οι οποίοι θα αναφερθούν ονομαστικά σε επόμενη ανακοίνωση, περισσότερο όμως ευχαριστούν τους απλούς πολίτες που έδειξαν κατανόηση σε αυτή τη μορφή απεργίας, ζητώντας να συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια κατανόηση και στις υπόλοιπες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συνεχίζουν να καλούν τους υπόλοιπους κλάδους σε κοινές δράσεις.

Αυτή η μάχη δεν έχει προηγούμενο, είναι μάχη επιβίωσης, κανείς από εμάς δε μπορεί να δεχτεί ότι η φετινή καλλιεργητική περίοδος θα είναι η τελευταία, όσοι σχεδιάζουν κάτι τέτοιο πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Εμείς δε κάνουμε βήμα πίσω.

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας
Συντονιστική επιτροπή αγώνα Μπλόκου Νησελίου»