Κατηγορίες
κοινωνία

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον ΣΕΑ Πλατάνου

prosf-seaplatanoy1Ανακοίνωση- ενημέρωση σχετικά με την διανομή βοήθειας που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ΣΕΑ Πλατάνου εξέδωσε η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας.

Όπως αναφέρει, εκτός από αυτή βοήθεια στους πρόσφυγες προσέφεραν και μεμονωμένοι πολίτες που ενημερώθηκαν από την έκκλησή της δια μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης πληροφορήθηκαν το πρόβλημα.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και όσο περνάνε οι μέρες θα γίνεται σοβαρότερο. Η απόφαση της κυβέρνησης που υλοποιείται μέσω των αστυνομικών δυνάμεων που εγκλωβίζουν εκατοντάδες πρόσφυγες σε σταθμούς αυτοκινήτων και σε παρκινγκ διοδίων (Μάλγαρα, Σκοτίνα), δημιουργώντας μικρές Ειδομένες χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, είναι απαράδεκτη και ήδη άρχισε να πυροδοτεί εντάσεις στις τάξεις των προσφύγων που το μόνο που θέλουν είναι να φτάσουν στα σύνορα και από ‘κει να φύγουν προς την δυτική Ευρώπη.

Το βράδυ της Τετάρτης και το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν τα ΣΕΑ Πλατάνου και διένειμαν τρόφιμα, πάμπερς και ρούχα στους εκατοντάδες πρόσφυγες μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δεκάδες παιδιά μικρής ηλικίας.

Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε ήταν πιεστική αφού οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τροφής αλλά και απαραίτητων ειδών ατομικής υγιεινής καθώς υπάρχουν και πολλά παιδιά που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Συνεχώς καταφτάνουν λεωφορεία στο ΣΕΑ Πλατάνου και οι πρόσφυγες αυξάνονται. Χρειαζόμαστε πάνες για τα μωρά ηλικίας από 1 ως και 5 ετών καθώς και μωρομάντηλα. Μπισκότα σε συσκευασία, κρουασάν και σοκολάτες. Σερβιέτες για τις γυναίκες. Μπουφάν για παιδιά και ενήλικες, ατομικούς χυμούς, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, γάλατα βρεφικά και εβαπορέ/μακράς διαρκείας, κρέμες για μωρά, ρούχα για μωρά.

Οι 210 πρόσφυγες της Τετάρτης έγιναν 400 σήμερα Πέμπτη και ποιος ξέρει πόσοι θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Η ιδιοκτησία του ΣΕΑ Πλατάνου φιλοξενεί τους πρόσφυγες εντός των εγκαταστάσεών της παρέχοντας ζέστη, νερό κλπ και πρέπει να σημειώσουμε ότι παρείχε από ένα γεύμα σε κάθε πρόσφυγα χτες Τετάρτη.

Η άμεση ανταπόκριση του κόσμου σήμερα ήταν εντυπωσιακή και συγκινητική και τους ευχαριστούμε. Το έργο της διανομής είναι δύσκολο και το αντιμετωπίσαμε σήμερα. Απαιτείται λοιπόν καλός συντονισμός όλων όσοι ενδιαφέρονται και είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν ώστε να είμαστε πολλοί κατά την διανομή που θα κάνουμε τις επόμενες μέρες. Εμείς ως Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τρόφιμα και ρούχα- σκεπάσματα κάθε μέρα.
Όσοι θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να φέρνετε τα είδη που έχετε στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, στο καφέ Garden, από το πρωί ως και τις 2 το μεσημέρι. Την ημέρα της διανομής θα πρέπει να είμαστε αρκετοί στο χώρο παρόντες για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την πίεση που υπάρχει.

Επίσης, καλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας να στείλει παιδιάτρους στα ΣΕΑ Πλατάνου για να εξετάσουν και να χορηγήσουν φάρμακα σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο σε μικρά παιδιά που ήδη είναι άρρωστα. Είναι επείγον και πρέπει να ανταποκριθούν οι τοπικοί γιατροί και όχι μόνο.

Για περισσότερες πληφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:

Μουσκεφτάρα Αναστασία: 6977915377

Μόχλας Χάρης: 6936060434

Κιοσέογλου Λευτέρης: 6978248901

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ