Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Νησέλι – μπλόκο αγροτών: κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από Δευτέρα

niseli20160123-l01Το βράδυ του Σαββάτου επισκεφτήκαμε το μπλόκο του Νησελίου. Ένα από τα πιο μεγάλα στην Κεντρική Μακεδονία, ίσως το μεγαλύτερο – πάνω από 500 τρακτέρ πλέον να είναι παραταγμένα εκεί.

Φτάσαμε εκεί μετά από την επιστροφή από τα Τέμπη των μελών του Συλλόγου από την πανελλαδική που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η απόφαση των εκπροσώπων των μπλόκων ήταν ξεκάθαρη: να προχωρήσουν τα μπλόκα σε αποκλεισμούς των δρόμων καθημερινά, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και τα απογεύματα.

Μεταξύ όσων αποφασίστηκαν στα Τέμπη είναι και μια νέα συνάντηση στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Τρίτη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», για να συμμετάσχουν και οι  εκπρόσωποι μπλόκων δεν πρόλαβαν να φτάσουν στα Τέμπη αλλά και για να επανεξεταστούν οι επόμενες κινήσεις. Και όλα υπό το πρίσμα μιας πιθανής συνάντησης (μετά από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας) με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Από τη Δευτέρα αναμένεται επίσης και η συμμετοχή και άλλων κλάδων στο μπλόκο του Νησελίου, στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει το μεσημέρι.

niseli20160123-l02

Το βράδυ του Σαββάτου βρήκαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με αρκετούς από αυτούς που «κατέβασαν» τα τρακτέρ τους στο Νησέλι και ήταν παρόντες εκεί μέχρι αργά. Και να ακούσουμε γνώμες που πολλές φορές ξεκινούσαν από άλλη βάση αλλά κατέληγαν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα: δεν κάνουν πίσω γιατί δεν πρέπει να περάσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό,  θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου.