Κατηγορίες
ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Κάποιος εκεί στη ΔΕΥΑΑΑλ κάνει πλάκα, δεν εξηγείται αλλιώς…!

deyaal grafeiaΚάποιος εκεί στη ΔΕΥΑΑΑλ κάνει πλάκα, γιατί δεν εξηγούνται αλλιώς κάποια πράγματα.

Στα περισσότερα σπίτια στο Πλατύ πήγε ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ενημερωτική «Εκ της Διευθύνσεως» επιστολή (με μια σφραγίδα, χωρίς όνομα υπεύθυνου και χωρίς υπογραφή), που φέρει ημερομηνία 4/1/2016, με την οποία καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων του Πλατέος να προσέλθουν «εντός μηνός και μέχρι την 31/1/2016» στα γραφεία της ΔΕΥΑΑΑλ έχοντας 50,30 ευρώ στην τσέπη για να λάβουν την άδεια για τη σύνδεση του ακινήτου τους με το δίκτυο αποχέτευσης.

Επίσης, η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επειδή η σύνδεση με το δίκτυο είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να καταργηθούν οι βόθροι…» κλπ κλπ.

Και αμέσως-αμέσως βγαίνουν 3-4 ερωτήματα/συμπεράσματα:

  1. Ημερομηνία 4/1/2016 σημαίνει πως η επιστολή έκανε 10 μέρες να φτάσει από την Αλεξάνδρεια μέχρι το Πλατύ και πως οι καταναλωτές έχουν 2 βδομάδες καιρό για να κάνουν τα απαραίτητα. Κλασσικό δημόσιο δηλαδή. Εκτός κι αν επέλεξαν να στείλουν στο Πλατύ τις επιστολές με περιστέρι ή με αραμπά…
  2. Γιατί θα πρέπει οι πελάτες της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Επιχείρησης να προσέλθουν υποχρεωτικά στην Αλεξάνδρεια; Δημοτικό κατάστημα στο Πλατύ δεν υπάρχει, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και όσοι είναι μεγάλοι σε ηλικία, άνθρωποι που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από κάποιον τρίτο όσον αφορά τη μεταφορά τους κλπ ; Άδειο είναι το παλιό δημαρχείο !!
  3. Μέχρι πότε θα πρέπει να κλείσουν οι βόθροι υποχρεωτικά; Γιατί αυτό δεν αναφέρεται πουθενά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν και για τα έργα σύνδεσης εντός των οικοπέδων, από τα σπίτια μέχρι το σημείο που φτάνει το δίκτυο, στους δρόμους – ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΔΙΟΛΟΥ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΗ. Δεν διαθέτουν όλοι μια 400άρα ή μια 500άρα για να τη δώσουν σε κάποιο από τα ιδιωτικά συνεργεία που θα κάνει αυτή τη δουλειά. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να περιμένουν εκεί στη ΔΕΥΑΑΑλ να κλείσουν οι βόθροι μέσα σε έναν ή σε δυο μήνες !!!

Ήδη οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα είναι επιβαρυμένοι κατά 50 ευρώ κάθε μήνα. Θα έρθει και το έξοδο αυτό για τη σύνδεση από τα σπίτια μέχρι τον δρόμο και το δίκτυο (αναπόφευκτο έξοδο, αλλά στην κυριολεξία από το πουθενά), άρα θα πρέπει να τεθεί σοβαρό και εφικτό χρονοδιάγραμμα. Και όχι όλα στο πόδι και «ναι» σε ότι λένε υπηρεσιακοί «παράγοντες», όπως έγινε με τις δόσεις (οι πιο παλιοί και μπασμένοι καταλαβαίνουν τι εννοούμε).

Οκτακόσιοι (τόσες περίπου συνδέσεις έχουν υπολογιστεί) πελάτες της ΔΕΥΑΑΑλ περιμένουν σίγουρα να ακούσουν τις απαντήσεις αλλά κυρίως να έχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση για το θέμα.