Κατηγορίες
Πλατύ πολιτική

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πλατύ (τι έγινε, φωτογραφίες & βίντεο)

syrplt20160104-1Όπως αναφέραμε νωρίτερα ΕΔΩ, το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας πραγματοποίησε στο δημοτικό θέατρο Πλατέος εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν οι 2 από τους 3 βουλευτές του κόμματος που έχουν εκλεγεί και εκπροσωπούν την Ημαθία στο Κοινοβούλιο (Χρ. Αντωνίου και Φρ. Καρασαρλίδου).

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και έλαβαν το λόγο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στη νομαρχιακή επιτροπή Ημαθίας, όπως ο Δημ. Χαμπίδης και ο Λευτέρης Παπούλιας.


Οι 2 βουλευτές στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην έως τώρα πορεία του κυβερνητικού έργου, επεσήμαναν σημεία που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον (όπως το ασφαλιστικό, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε καύσιμα και καπνικά είδη κλπ) ενώ επεσήμαναν πως σημαίνοντα ρόλο στην πορεία όχι μόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και στην πορεία της χώρας θα παίξει η συζήτηση για το χρέος.
SYRIZAPLT20160104-28Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση των γεγονότων, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τις ημέρες μας (και κάνοντας μια έμμεση αναφορά στα της ριζικής αλλαγής στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οικονομία, την κοινωνία και τις σχέσεις με τους «δανειστές» και τα Μνημόνια) είπαν πως η κυβέρνηση δεν βρήκε την στάση που περίμενε από τις κυβερνήσεις του εξωτερικού, πως το πρόγραμμα που διαμορφώθηκε με βάση τις ανάγκες του Δεκεμβρίου του 2014 έπρεπε να τροποποιηθεί για να μπορέσει η χώρα να περπατήσει. Επεσήμαναν δε πως μετά από 2 εκλογικές αναμετρήσεις «το σενάριο της αριστερής παρένθεσης δεν βγήκε σε κάποιους» ενώ σημείωσαν πως το μεγάλο παιχνίδι πλέον θα παιχτεί με τη διευθέτηση ή όχι του εξωτερικού χρέους της χώρας μας.

Μετά από τις τοποθετήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους βουλευτές αλλά και προς τον υπεύθυνο αγροτικού της Ν.Ε. Ημαθίας Δημ. Χαμπίδη – ενώ το λόγο για να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το Γυμνάσιο Πλατέος έλαβε και ο Λευτ. Παπούλιας (υπεύθυνος για τον τομέα της παιδείας).
Τη συζήτηση μονοπώλησε το θέμα των βαμβακοκαλλιεργειών. Μείζον θέμα των τελευταίων ημερών αποτελούν οι αποζημιώσεις λόγω καταστροφών που έχουν υποστεί οι αγρότες από τις βροχοπτώσεις. Το πρόβλημα αφορά τους «μάρτυρες», το κατά πόσο μπορούν ή όχι οι αγρότες με πολυτεμαχισμένο κλήρο (όπως είναι αυτοί στο Δήμο Αλεξάνδρειας) να διατηρήσουν τόσους “μάρτυρες” σε τόσα πολλά χωράφια κλπ.
Η συζήτηση άναψε για τα καλά όταν το λόγο έλαβε ο Δ. Χαμπίδης ενώ οι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν το σχετικό αίτημα στον ΕΛΓΑ.

SYRIZAPLT20160104-18

SYRIZAPLT20160104-14

SYRIZAPLT20160104-29

SYRIZAPLT20160104-19

SYRIZAPLT20160104-13

SYRIZAPLT20160104-33

Συζήτηση έγινε και για τις άλλες καλλιέργειες καθώς και για άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως για το εμπόριο και τους ελεύθερους επαγγελματίες (που πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμη και με τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει με τον ΟΑΕΕ, λόγω της μειωμένης κίνησης στην αγορά και της συνεχούς βαθιάς ύφεσης).

Επίσης συζητήθηκαν: το θέμα του Γυμνασίου Πλατέος και της κατάργησης του Α. Τ. Πλατέος. Για το πρώτο θέμα το λόγο έλαβε – πέραν των βουλευτών – και ο Λευτ. Παπούλιας, ο οποίος με σιγουριά ανέφερε πως το θέμα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν. Στην ουσία είπε πως φέτος είναι η τελευταία χρονιά που το σχολείο λειτουργεί υπό ομηρία (με τη γνωστή προσωρινή ανάκληση της απόφασης για την κατάργησή του) και πως το θέμα θα λυθεί οριστικά γύρω στο Μάιο, με σχετική απόφαση (αφού υπάρχει η γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων, τόσο σε επίπεδο Ημαθίας όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, πως το Γυμνάσιο πρέπει να μην κλείσει).

SYRIZAPLT20160104-42

SYRIZAPLT20160104-40

SYRIZAPLT20160104-41

Για το Α.Τ. δεν ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο που να αλλάζει αυτά που ήδη γνωρίζαμε μέχρι χθες, οι κάτοικοι για μια ακόμη φορά επεσήμαναν στους βουλευτές πως κλείσιμο του Α.Τ. Πλατέος θα φέρει προβλήματα στην περιοχή που σήμερα αυτό αστυνομεύει (αφού η περιοχή είναι μεγάλη και οι αποστάσεις που θα δημιουργηθούν, να κλείσει, καθιστούν αδύνατη ακόμη και την αστυνόμευση που σήμερα υφίσταται – με τα όποια προβλήματα) ενώ αυτό που αναμένεται είναι η κατάθεση – παρουσίαση του σχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ..

SYRIZAPLT20160104-03

Στο χώρο έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πλατέος, λίγο πριν να ξεκινήσει η εκδήλωση είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΛΑ.Ε. (που μέχρι τη ρήξη, το καλοκαίρι του 2015, ήταν μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν εντός θεάτρου) καθώς και άλλων κομμάτων και διαμαρτύρονταν για το κυβερνητικό έργο, για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με τα Μνημόνια αλλά και για μια σειρά από κυβερνητικά μέτρα (όπως οι πλειστηριασμοί κατοικιών).

SYRIZAPLT20160104-07
Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το σημείο που βρίσκονταν λίγο μετά από την έναρξη της εκδήλωσης.