Κατηγορίες
Αντωνίου Χρήστος

Χρ. Αντωνίου (ΣΥΡΙΖΑ): να μην κλείσει το Α.Τ. Πλατέος – να συσταθεί ομάδα «Δ» στην Αλεξάνδρεια

antoniou xristos 2Όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου είχε την Πέμπτη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υπασπιστής και Αστυν. Δ/ντής Αριστείδης Μούρτος.
Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προγραμματιζόμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο Ν. Ημαθίας. Έγινε αναλυτική συζήτηση και ανάλυση των δεδομένων της περιοχής από πλευράς προβλημάτων τάξης και εγκληματικότητας.


Ο κ. Αντωνίου ζήτησε να μην υπάρξουν συντμήσεις και καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων και ιδιαίτερα τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθεί το Α/Τ Πλατέος λόγω του σημαντικού ρόλου που έχει για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης τόνισε την ανάγκη σύστασης ομάδας ΔΕΛΤΑ στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την αποτροπή και τη μείωση της εγκληματικότητας στη περιοχή.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έδειξε κατανόηση για τα τεθέντα ζητήματα, και υποσχέθηκε να εισηγηθεί θετικά για την υλοποίηση τους.
Για το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων ,οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν απο το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού (Στρατηγοί, Αντιστράτηγοι και κλαδάρχες της Ελληνικής Αστυνομίας).