Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου η πρώτη διανομή τροφίμων στο πλαίσιο της επισιτιστικής βοήθειας

roundhandsΤην Τρίτη 26  Ιανουαρίου  η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, με επικεφαλής εταίρο την Π.Ε Ημαθίας, πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη διανομή τροφίμων, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους(ΤΕΒΑ)».

H διανομή γίνεται υπό την εποπτεία της  Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ημαθίας.Για τον συντονισμό και την καλύτερη οργάνωση της διανομής η Π.Ε Ημαθίας συγκάλεσε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου σύσκεψη όλων των κοινωνικών εταίρων της σύμπραξης. Οι  ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 3.779  άτομα και μαζί με τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,  8.274 σε όλη την Ημαθία.

Προϊόντα που θα δοθούν ανά αίτηση:

Ένα (1) κοτόπουλο και φρούτα (ακτινίδια, μήλα).

Σημεία διανομής σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

1) Για το Δήμο Βέροιας, στα γραφεία της πρώην ΕΑΣ- Εκκοκκιστήρια Βέροιας. Τέρμα Αριστοτέλους Μακροχώρι – Βέροιας.

Τρίτη         26-01-2016 και ώρες 11:00π.μ. με   18:00μ.μ.

Τετάρτη     27-01-2016 και ώρες 09:00π.μ. με   16:00μ.μ.

2) Για το Δήμο Αλεξάνδρειας

α) Στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Βέροιας (Φρουτοπαραγωγή) στο 12ο  χλμ  Αλεξάνδρειας – Βέροιας όπου θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι των Δημοτικών ενοτήτων Αντιγονιδών και Μελίκης ,την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 και ώρες 11:00π.μ. έως 17:00μ.μ. και

β) Στις Εγκαταστάσεις της Venus Growers 28ο χλμ Βέροιας – Θεσσαλονίκης, στην Αλεξάνδρεια την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρες 09:00π.μ. έως 17:00μ.μ. όπου θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι των Δημοτικών Ενοτήτων Αλεξάνδρειας και Πλατέος.

3) Για το Δήμο Νάουσας

α)Στο  δημοτικό περίπτερο «Κιόσκι» Νάουσας την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 και ώρες 11:00π.μ έως 16:00μ.μ, για τους ωφελούμενους που διαμένουν στην Νάουσα και

β) Στις Τοπικές κοινότητες την Τετάρτη 27   Ιανουαρίου και ώρες 11:00π.μ.  έως 16:00μ.μ.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ωφελούμενοι.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά  ή με sms για το σημείο διανομής που θα προσέλθει ο καθένας.

Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο, απ΄ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α του.

Όπως ορίζει το πρόγραμμα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.