Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

«Ο Καλυβοδάσκαλος», παρουσιάστηκε το βιβλίο που περιγράφει το σχολείο στις Σαρακατσάνικες στάνες

vivlalexandria-20160127-06Στην Αλεξάνδρεια, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, η παρουσίαση του βιβλίου του δασκάλου, Θεόδωρου Γιαννακού, με τίτλο «Ο Καλυβοδάσκαλος». Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται για πρώτη φορά και με μοναδικό τρόπο μια περιγραφή του σχολείου στις Σαρακατσάνικες στάνες. Ενός ιδιόμορφου και ιδιότυπου σχολείου, το οποίο στηνόταν ψηλά στις βουνοκορφές στο βουνό του Βερμίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής και Προσχολικής Εκπ/σης Δήμου Αλεξάνδρειας, Γεώργιο Χαλκιά και Ευθυμία Γώτη, τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας και τον Δήμο Αλεξάνδρειας και υποστηρίχθηκε από τους Δ/ντές και Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο συντονισμός της παρουσίασης έγινε από την Ευθυμία Γώτη, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι:

-Γεώργιος Χαλκιάς, Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο παιδαγωγικό περιεχόμενο του βιβλίου

-Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, Δ/ντής 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία του βιβλίου

-Δημήτρης Αβούρης, Δ/ντής της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού, ο οποίος παρουσίασε τη λογοτεχνική αξία του βιβλίου

-Θεόδωρος Γιαννακός, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας του βιβλίου.

vivlalexandria-20160127-02

Η συγκίνηση κορυφώθηκε στο τέλος της εκδήλωσης όταν ανέβηκε στο βήμα ο 80χρονος συνταξιούχος γιατρός Ορέστης Σιδηρόπουλος, ο «καλυβοδάσκαλος» του βιβλίου, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτήν την προσωπική του εμπειρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Δημάρχου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μόσχος Κιτούδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σαρακατσάνων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ημαθίας. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου Αλεξάνδρειας.vivlalexandria-20160127-05

Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε δωρεάν από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας ένα βιβλίο σε κάθε σχολείο του Ν. Ημαθίας.