Κατηγορίες
πολιτική

Νέα Δημοκρατία: κορυφώνεται η “μάχη” εν όψει του 2ου γύρου

ekloge nd 20151220 -07Ασταμάτητα κτυπούν τα τηλέφωνα των περισσότερων από αυτούς που ψήφισαν κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, αφού πλέον το εκλογικό σώμα είναι σαφώς προσδιορισμένο (στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα, 404.078 άνθρωποι) και οι ψήφοι που πήραν οι δυο που δεν συμμετέχουν – 128.000 ψήφοι – αποτελούν το μήλον της Έριδος.

Η «μάχη» των δυο υποψηφίων κορυφώνεται και η επικοινωνία με τους ψηφοφόρους είναι πλέον άμεση και συνεχής, ενώ την ίδια στιγμή τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Επίσης, αν ανοίξει κάποιος sites καθαρά πολιτικής φύσης εύκολα θα διαπιστώσει πως το κλίμα δεν είναι και τόσο «καλό», όσο θέλουν να το παρουσιάζουν τα επιτελεία των 2 υποψηφίων. Τα καρφιά για τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο είναι συνεχή ενώ στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό ποιος υποστηρίζει ποιον.

Όσο αφορά το καθαρά διαδικαστικό μέρος της εκλογής:


όπως ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.
Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.