Κατηγορίες
ανακοινώσεις Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Ενημέρωση από τον Εμπορ. Σύλλογο Αλεξάνδρειας

pagamentosportelloΕνημέρωση για το περεταίρω «άνοιγμα» των τραπεζιών συναλλαγών που μπορούν να κάνουν οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες εν μέσω capital controls κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας.
Συγκεκριμένα, σε σχετική του ανακοίνωση, ο Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
σας ανακοινώνουμε την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (υπ’ αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0000012 ΕΞ 2016/7-1-2016 ΦΕΚ 4B), με την οποία επέρχονται περιορισμένες βελτιώσεις στο καθεστώς των capital controls, ως κάτωθι:


Πρώτον, επιτρέπεται πλέον η πρόωρη εξόφληση δανείων στην Τράπεζα, όχι μόνον σε όσους καταβάλουν την οφειλή με μετρητά, με έμβασμα από το εξωτερικό ή μέσω χορήγησης νέου δανείου, αλλά και σε όσους έχουν σκοπό να πωλήσουν το ακίνητό τους που βαρύνεται με την υποθήκη στεγαστικού δανείου.
Δεύτερον, επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών από τους κατηγορούμενους ή καταδικασθέντες στους οποίους αντίστοιχα επεβλήθη από τα δικαστήρια εγγύηση ή χρηματικό ποσό για μετατροπή ποινής και για διαφόρους λόγους δεν μπορούσαν να πληρώσουν με την έκδοση τραπεζικής επιταγής ή με μεταφορά πίστωσης μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά μόνο με μετρητά.
Η ΕΣΕΕ συνεχίζει την διαρκή προσπάθειά της όχι απλά για χαλάρωση των πιστωτικών περιορισμών, προϊόντος του χρόνου, αλλά για την ολοκληρωτική κατάργησή τους.
Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη επάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

ΤΟ Δ.Σ.