Κατηγορίες
Οικονομία

Υπαναχώρηση σε μια ακόμη απαίτηση της Επιτροπείας

pagamentosportelloΠεριορίζεται δραστικά ο χρόνος που παρέχεται στον οφειλέτη για να εξοφλήσει το νέο χρέος του προς την εφορία για να μην βγει από τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Παίρνει τελικά πίσω σε λίγες μέρες το υπουργείο Οικονομικών μετά από πίεση του κουαρτέτου την ρύθμιση των 100 δόσεων που είχαν συμφωνήσει με την εφορία, χιλιάδες οφειλέτες. Πιο συγκεκριμένα μαζί με την ψήφιση για την εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε distress funds, μπαίνει σε εφαρμογή και η διάταξη του προηγούμενου πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πριν τρεις εβδομάδες και καθιστά πιο δύσκολη την παραμονή εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ειδικότερα, όσοι δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίσουν τις νέες οφειλές προς τη Εφορία εντός 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες τότε θα χάνουν τη ρύθμιση.

Με το νέο καθεστώς, όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει, προκειμένου να μην χάσουν τα ευεργετήματα της ρύθμισης, να εξοφλούν ή να ρυθμίσουν εντός 30 ημερών όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους π.χ. ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναβιώνουν και όλες οι προσαυξήσεις που διαγράφηκαν καθώς και τα πρόστιμα.