Κατηγορίες
χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Πέρα από κάθε προσδοκία η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας

xorosxaries2015-3Η χρονιά δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο για την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, που μέτρα μόλις επτά μήνες από την λειτουργία της.
Το αδιαχώρητο της Κυριακής στον Χριστουγεννιάτικο χορό της, επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων όσων στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια της δημιουργίας από την αρχή ενός συλλόγου που θα πρεσβεύει τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του Ποντιακού Ελληνισμού.
Με βαθύ αίσθημα της ευθύνης απέναντι στην ιστορία και την παράδοση ξεκίνησε η εκδήλωση με τα παιδιά του συλλόγου να κάνουν την έναρξη ψάλλοντας με ευλάβεια τα “Ποντιακά Κάλαντα” που περιέχουν όλο το βίο του θεανθρώπου. Κρατώντας ένα στολισμένο καράβι και υπό το φως το φαναριών πάντα με τη συνοδεία λύρας και του νταουλιού ζέσταναν τις καρδίες όλων των παραβρισκόμενων.


Αναπόσπαστο κομμάτι του Ποντιακού Ελληνισμού οι χοροί, οι οποίοι παρουσιάστηκαν από το παιδικό τμήμα και από το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου δίνοντας όλα τα παιδιά τον καλύτερο εαυτό τους, πάντα υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Βαγγέλη Λάχανη.
Μετά τους ήχους της χορωδία και τους χορούς των χορευτικών τμημάτων έλαβε χώρα η αναβίωση του πιο διαδεδομένου δρώμενου του δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων στον Πόντο, το δρώμενο των Μομώγερων απο τον σύλλογο “Αριστοτέλης” της Ν. Νικομήδειας που εντυπωσίασε με την παρουσία του.
xorosxaries2015-1Το μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής στην Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική βραδιά ανέλαβαν οι δύο πολίτες του κόσμου, οι διδάκτορες αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Τα δυο αδέλφια ταξίδεψαν το πλήθος στις μουσικές γειτονιές του κόσμου συνοδεία με μια ομάδα από εξαιρετικούς μουσικούς και έχοντας ως κύριο μουσικό όργανο την ποντιακή λύρα, ένα ταξίδι που καταργεί τα μουσικά “σύνορα”. Η νύχτα γέμισε με μουσικές ενώ οι ψυχές των παρευρισκομένων που κατέκλυσαν από νωρίς απόγευμα το κέντρο διασκέδασης Παρθενώνας, μέθυσαν από το καλλιτεχνικό τους ταλέντο κάνοντας το γύρο του κόσμου.. εν μία νυκτί!

Η sold out Χριστουγεννιάτικη βραδιά οι ευχές όλων και η ενθουσιώδη αποδοχή του κόσμου μας εφοδιάζουν με δύναμη και ελπίδα για τους δύσκολους καιρούς που έπονται και για το βαρύ έργο που αναλάβαμε. Όντας περήφανοι για την καταγωγή μας αλλά και για τα “δικά μας παιδιά ” τους αδελφούς Τσαχουρίδη που μας κάνουν περήφανους από άκρη σε άκρη στη γη, τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τη θεάρεστη παρεία τους.xorosxaries2015-2

Η βραδιά επισφραγίστηκε με την ανακοίνωση της έγκρισης της Λέσχης στο πρόγραμμα leader η όποια απεύθυνε ευχαριστίες στην Αναπτυξιακή Ημαθίας (ΑΝΗΜΑ) και στον ίδιο τον πρόεδρο κ.Τελληγιαννίδη Θεόφιλο (που τίμησε με την παρουσία του την βραδιά).
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην προγραμματίστρια κα. Παπαδοπούλου Μαρία τόσο για τον επαγγελματισμό όσο και για την καθολική αρτιότητα του φακέλου καθώς και την λογίστρια του συλλόγου κα. Δανιηλίδου Βίκυ για τις υπηρεσίες της και την έγκυρη διεκπεραίωση όλων υποθέσεων μέσα από την πολυετή εμπειρία της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους χορηγούς της βραδιάς και έμπρακτους υποστηρικτές του συλλόγου, όλους τους δημοσιογράφους, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και τα ραδιόφωνα που φιλοξενούν όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις του συλλόγου μας, το τμήμα γυναικών του συλλόγου που επιμελήθηκε την πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της εκδήλωσης καθώς και το προσωπικό και τη διεύθυνση του κέντρου “Παρθενώνας” για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν να εξυπηρετήσουν τον πρωτοφανή κόσμο για τα δεδομένα του Μαγαζιού.

xorosxaries2015-4

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ κ. Τελληγιαννίδης Θεόφιλος, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης Νίκος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δάγγας Στέλιος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καγκελίδης Αντώνης και μέλος την Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ο κ. Παντζαρτζίδης Αθανάσιος, ο κ. Τζουβάρας Βασίλειος, η κα. Τσαγγαλίδου Νόπη, η κα. Λαζαρίδου Δέσποινα και ο κ. Γαιτανίδης Θεόδωρος. Ο σύλλογος Ν. Νικομήδειας “Αριστοτέλης”, ο σύλλογος Ποντιών Πατρίδας “Ευστάθιος Χωραφάς”, η Ε.Λ Βεροίας, ο σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, ο σύλλογος Ποντίων Μελίκης, ο σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου,ο σύλλογος Ποντίων Σεβαστιανών , σύλλογος Ποντίων Ριζού, σύλλογος Ποντίων Σκύδρας, η Ε. Λ. Κοπανού, η Ε. Λ . Μαρίνας “Η Ρωμανία” , σύλλογος Ποντίων “Ποντιακά Νιάτα” Ζερβοχωρίου, σύλλογος Ποντίων Ροδοχωρίου “Οι Κομνηνοί”, η ΜΙΕΖΑ Κοπανού, ο Άγιος Δημήτριος Χαρίεσσας, η Εθελοντική ομάδα Λιποχωρίου, ο Πανημαθιακός Βεροίας, ο σύλλογος καρκινοπαθών Βεροιας & Έδεσσας.