Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Απάντηση Καλαϊτζίδη στον περιφερειακό σύμβουλο Χειμώνα για το έργο της «κάθετης οδού» με την Εγνατία

kalaitzidis2015-1Απαντώντας στον περιφερειακό σύμβουλο Σάκη Χειμώνα για το έργο της «κάθετης οδού» με την Εγνατία ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα ακόλουθα:

“Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Χειμώνα για την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Πατρίδα – Νάουσα μόνο ως υποκριτικό μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που εκδηλώνεται.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο το έργο δεν ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του, είναι η καταστροφική χρονιά με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι έλεγχοι κεφαλαίων στις τράπεζες και η στάση πληρωμών του δημοσίου απέναντι σε όλους τους αναδόχους δημοσίων έργων, στο όνομα της καταστροφικής διαπραγμάτευσης, που όλοι μας ζήσαμε το 2015. Αυτά οδήγησαν σε στάση εργασιών για πάνω από πέντε μήνες στην κατασκευή του έργου, καθώς ο ανάδοχος δεν πληρωνόταν.

Αν λοιπόν ενδιαφερόταν πραγματικά ο κ. Χειμώνας, θα πίεζε την παράταξή του και το κόμμα το οποίο τον υποστήριξε και εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος ,να σταματήσει την οικονομική αφαίμαξη της αυτοδιοίκησης και να αποδώσει τους πόρους που είχαν προϋπολογιστεί για τα δημόσια έργα σε δήμους και περιφέρειες, ώστε αυτά να εκτελούνταν κανονικά χωρίς καθυστερήσεις.

Όσον αφορά στην απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ για τα έργα της Ημαθίας, θέλω να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας, ότι με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, προχωράει κανονικά και θα ολοκληρωθεί με πόρους του ΣΕΣ 2014-2020 το νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ όλα τα υπόλοιπα ενταγμένα έργα ολοκληρώνονται κανονικά.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας, από το καλοκαίρι έχουμε επισημάνει τον κίνδυνο για τα έργα που δεν τελειώνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 και δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ΣΕΣ 2014-2020, στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και έχουμε λάβει επανειλημμένες δεσμεύσεις από τον αρμόδιο υπουργό ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν τα έργα μέσα στο 2016. Αυτό περιμένουμε να το δούμε και στην πράξη.

Κλείνοντας θα ήθελα να του επισημάνω ότι η χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του τμήματος του οδικού άξονα «Πατρίδα-σύνδεση με Εγνατία» γίνεται από εγκεκριμένους πόρους της ΠΚΜ, οι οποίοι έχουν ψηφιστεί στο περιφερειακό συμβούλιο και έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησης τους, εντός του 2016.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας”