Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Ίδωμεν τι θα βγει αυτή τη φορά

usbstiΓια μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες στήνεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με το λογισμικό που παρελήφθη ώστε να ανοιχθεί η λίστα Λανγκάρντ – που πλέον έχει το κανονικό της όνομα, «λίστα Φαλτσιανί». Όπως αναφέρεται, η λίστα περιέχει πάνω από μισό εκατομμύριο τραπεζικές κινήσεις φυσικών και νομικών προσώπων.

Καθαρά επικοινωνιακό παιχνίδι. Τίποτε περισσότερο, ίσα για να έχουν οι… ιθαγενείς να ασχολούνται με κάτι στις συζητήσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όταν η συζήτηση δεν περιστρέφεται γύρω από την παρατεταμένη κρίση και ύφεση.

Γιατί περιπτώσεις όπως η αρχική λίστα (που «ξεχάστηκε» σε κάποιο συρτάρι από ανθρώπους που το παίζουν κριτές των πάντων και εθνοσωτήρες-εθνομάρτυρες) ή γενικότερα άλλες περιπτώσεις που δεν διερευνώνται για διάφορους λόγους (και κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει προσωπικό να τις διερευνήσει) έχουν καταντήσει πλέον αστείες και γραφικές.

Ίδωμεν τι θα βγει αυτή τη φορά, αφού η πάταξη του… κακού είναι θέμα βούλησης. Όταν αυτή εκλείπει, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι απλά οδοντόκρεμες. «Ουκ εν τω πολλώ το ευ», έλεγαν οι αρχαίοι.