Κατηγορίες
κοινότητα Κλειδίου χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Κλειδί: σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για τα Χριστούγεννα (και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα)

kleidi-dimot katastimaΕκδηλώσεις και δράσεις με ποικίλο περιεχόμενο για το επόμενο δίμηνο έχει ετοιμάσει η Τοπική Κοινότητα Κλειδίου και ο  πρόεδρός της, ο Μπάμπης Τσολάκης.
Παραθέτουμε στη συνέχεια μόνο τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε και μια που θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο του 2016 (γιατί έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον – δείτε στο τέλος της ανάρτησης).
Για την περίοδο του Δεκέμβρη λοιπόν έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

5/12/2015 ώρα: 17:00
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου καραβιού στην είσοδο του Κλειδίου από Θεσσαλονίκη.

6/12/2015 ώρα:16:00
Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση στο Κλειδί.
Τα παιδιά και οι γονείς, στολίζουν τα δέντρα της πλατείας! Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τους μαθητές του αρμονίου και της κιθάρας με τη συνοδεία της χορωδίας.

 Ξυλοπόδαρος: Μοναδικός ξυλοπόδαρος ντυμένος Άη Βασίλης υποδέχεται τους επισκέπτες περιφέρεται ανάμεσα στα παιδιά, παίζει μαζί τους, ενώ με χιουμοριστική διάθεση πειράζει μικρούς και μεγάλους. Ξωτικό, Χιονάνθρωπος, Καλικάντζαρος: Ζωγραφίζουν τα προσωπάκια των παιδιών, κάνοντας face painting με υπέροχες χριστουγεννιάτικες προσωποδημιουργίες. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά – υδατοδιαλυτά και απολύτως ασφαλή για την παιδική επιδερμίδα. Στη συνέχεια στολίζουν τα κεφαλάκια των παιδιών με δεντράκια και καμπανούλες.

7/12/2015
Περίπατος στο χωριό μας με την TV100.
Παρουσιάζουμε την δράση των εθελοντών. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στην Καμάρα- Ρωμαϊκό Τόξο. Απολαμβάνουμε την πορεία μας με την συμμετοχή των μυδοκαλλιεργητών στον όμορφο Θερμαϊκό μας, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

19-20/12/2015
Η λέσχη ανάγνωσης Κλειδίου ανοίγει την έκθεση βιβλίου. Θα λειτουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη. Στόχος μας ”διάβασέ το – άλλαξέ το”!
Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής, από το παιδικό τμήμα ζωγραφικής και από το τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων με την επιμέλεια του Κώστα.

19/12/2015 ώρα 16:00
Γιορτή Τσίπουρου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Φίλιππος” σε δράση με πολύ μεράκι και κέφι θα υποδεχτεί στους επισκέπτες σε μια βραδιά γλεντιού. Το Κλειδί γλεντάει απολαμβάνοντας τσίπουρο, τσιγαρίδες και παραδοσιακή μουσική.

27/12/2015
Ρουγκάτσια.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλιππος Κλειδίου αναβιώνει το έθιμο ”Ρουγκάτσια”. Με επισκέψεις στα σπίτια και περιπλανήσεις στα σοκάκια του χωριού.

—-
19/2/2016 – ώρα: 18:00
Λαϊκή συνέλευση Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου.
Ο Νόμος 3852 για τη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτης, δίνει την δυνατότητα με βάση το Άρθρο 85 να καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της Τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση, και να προτείνουν στα αρμόδια όργανα του Δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για τη τοπική ανάπτυξη, και τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει η Τοπική Κοινότητα και Δήμος.
Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση Κατοίκων Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, έργα που είναι απαραίτητα να εκτελεστούν, την ανάπτυξη τουριστικής αξιοποίησης και άλλα θέματα που οι κάτοικοι επιθυμούν.